FOTO: Dječji vrtić Bambi u Jakovlju dobio prostor za još jednu vrtićku skupinu

Izdanim rješenjem od strane nadležne komisije Dječji vrtić Bambi u Jakovlju dobio je na korištenje još jednu prostoriju čime su stvoreni svi uvjeti za upis još jedne vrtićke mješovite vrtićke skupine koju će pohađati 22 mališana.

Radovi na prenamjeni prostorije koju su koristili pripadnici DVD-a Jastrebarsko započeli su ljetos, a 60 posto sredstava projekta osigurano je putem Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića.

-Zahvaljujući dobivenim sredstvima odradili smo još jedan značajan projekt kojim smo riješili smještaj djece u vrtić na našem području. Ovime ćemo moći upisati svu djecu s našeg područja, a dođe li do toga da nam natalitet poraste razmišljat ćemo o novom proširenju ili gradnji novog vrtića- istaknula je načelnica Sanja Borovec kazavši kako je realizacijom ovog projekta izrađena kompletna projektna dokumentacija, izvršen upis zgrade vrtića u zemljišne knjige i katastar, odrađeni su građevinski radovi te odvajanje plinskih i električnih instalacija.

Dječji vrtić Bambi od sada će tako pohađati 93 mališana raspoređena u četiri vrtićke skupine, a briga za najmlađe pokazuje se i kroz organizaciju male škole za koju je također zadužen Dječji vrtić. Ovim činom ne prestaje općinsko ulaganje u predškolski odgoj, jer tijekom listopada u sklopu Dječjeg vrtića Bambi uredit će se dječje igralište na koje će biti postavljena nova igrala.