FOTO: Dejan Jaić uz podršku šest stranaka krenuo u izbornu utrku za Vrbovec

Kandidaturu Jaića koji u izbornu utrku ulazi pod sloganom “Ustrajan”, podržava šest stranaka – HDZ, BM 365-Stranka rada i solidarnosti, Stjepan Kožić Nezavisna lista, HSS braće Radić, HSU i HNS, a kao Jaićev kandidat za zamjenika predstavljen je Mijo Mijatović
DSC_4276

Na središnjem vrbovečkom trgu u nazočnosti župana Stjepana Kožića, gradonačelnice Zagreba Jelene Pavičić-Vukičević, gradonačelnika Zaprešića i predsjednika HDZ-a Zagrebačke županije Željka Turka, te drugih visokih uzvanika održano je predstavljanje gradonačelničkog kandidata Dejana Jaića.

Kandidaturu Jaića koji u izbornu utrku ulazi pod sloganom “Ustrajan”, podržava šest stranaka – HDZ, BM 365-Stranka rada i solidarnosti, Stjepan Kožić Nezavisna lista, HSS braće Radić, HSU i HNS, a kao Jaićev kandidat za zamjenika predstavljen je Mijo Mijatović.

Damir Tomljenović: Naši kandidati nisu eksperiment, kao sadašnji gradonačelnik

Kako je istaknuo predsjednik vrbovečkog HDZ-a Damir Tomljenović ovo je pobjednička koalicija, koja ima znanje za ponovno pokretanje Vrbovca, jer Dejan Jaić i Mijo Mijatović, nisu eksperiment kao sadašnji gradonačelnik.

-Prije četiri godine na izbore smo išli samo s HSU-om, dok je danas slika sasvim drugačija, i svi smo zajedno. Puno je razloga koji su doveli do toga i to nam daje optimizam- istaknuo je Tomljenović, podsjetivši kako je HDZ u ove četiri godine bio konstruktivna oporba, da bi na kraju postali većina u Gradskom vijeću.

-Gradonačelnik nije imao iskustva u vođenju grada i na kraju se dogodilo da u četiri godine nije iskoristio ništa od onoga što je imao, a 60 milijuna kuna Vlada RH je osigurala Vrbovcu više nego prije. Nažalost to se danas nigdje ne vidi, zbog toga smo mi odlučili da se ne igramo i ne eksperimentiramo- poručio je predsjednik vrbovečkog HDZ-a, Damir Tomljenović uputivši pri tome aktualnoj vlasti uputio i pitanje;

-Gospodo zašto su vas svi koalicijski partneri napustili, dok je poruka koju želim poslati; imali ste četiri godine i niste iskoristili priliku, stoga pustite nas koji znamo- istaknuo je na kraju svoga obraćanja Tomljenović.

Dejan Jaić: Imao sam priliku učiti od najboljega

Dejan Jaić sve je samo ne neiskusan političar u Vrbovcu, jer iza njega je mandat na mjestu zamjenika gradonačelnika, bio je predsjednik Gradskog vijeća, a trenutno je pročelnik za poljoprivredu u Gradu Zagrebu.

-Hvala vam što ste me prepoznali kao igrača koji želi da Vrbovec bude grad sigurne budućnosti. Bez vas to sigurno neću moći ostvariti, zbog toga je svaki kotačić u ovome nizu bitan, kako bismo 16. svibnja pobijedili- rekao je gradonačelnički kandidat Dejan Jaić.

-Potrebno je okrenuti se prema ljudima i demografskoj politici. Jedno je predstavljati svoje demagogije na društvenim mrežama, a jedno je biti među ljudima. Ja sam dvije godine učio od najboljega, od našeg pokojnog gradonačelnika i vidio sam kako je to on radio na ulici s običnim malim ljudima. Ja to želim prenijeti na Vrbovec i stoga nudimo najbolji program- poručio je Jaić.

Široka koalicija zalog uspjeha

Gradonačelnik Zaprešića i predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije istaknuo je kako je ovo zajedništvo put prema pobjedi.

-Ovakva podrška stranaka znači da u ovom gradu postoji zajednički stav i promišljanje kako i na koji način činiti dobro. Na ovaj način svi zajedno težimo prema boljoj budućnosti- kazao je Turk, dok je župan Stjepan Kožić kazao kako ovakav pristup daje rezultate.

-To je potvrđeno, a ja vjerujem da će tako biti i sada. Dejan je uporan i radišan i siguran sam kako će stvoriti tim da ovaj grad učini boljim nego je sada- rekao je župan Kožić, podsjetivši kako je Zagrebačka županija u ovom mandatu u Vrbovcu realizirala brojne projekte.

-Nažalost, neki su znali reći kako su to činili oni sami, no narod i ljudi znaju tko je to činio i radio da se ova sredina razvija- poručio je Stjepan Kožić, koji vjeruje kako će se taj trend razvoja Zagrebačke županije nastaviti i nakon 16. svibnja.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević istaknula je kako je Jaić vrijedan kotačić u njezinom timu, u kojeg vjeruje kako će takav biti i na čelu Vrbovca.

-Ovaj sastav jamči pobjedu, a moj će tim time ostati bez dobrog člana. No to me veseli, jer u Vrbovcu ćemo imati adresu na kojoj ćemo mi Zagrepčani biti dobro došli. Ostanimo zajedno i nakon izbora, ostanimo prijatelji i kolege, surađujmo i dalje za dobrobit naših krajeva i ljudi. Program Dejana Jaića i ove koalicije treba podržati, jer taj program garantira kvalitetnu budućnost- istaknula je Pavičić Vukičević.

Grad
Hrvatska
Politika
Vrbovec
Zagrebačka županija