FOTO: Damir Nemčić počasni predsjednik, a Drago Ivanuš počasni zapovjednik DVD-a Bobovec

bobovec-1

DVD Bobovec održao je redovitu skupštinu na kojoj su brojnim gostima predstavili rezultate ostvarene u protekloj godini te planove za naredno razdoblje. Ovo društvo djeluje više od 70 godina i jedno je od stožernih društava u Vatrogasne zajednice Općine Dubravica. To pokazuje i podatak da danas broje gotovo 90 članova od čega je njih 26 operativno, osam je veterana, a čak 22 su članovi mladeži i podmlatka. I njihove vještine nisu upitne jer imaju četiri časnika, 18 dočasnika i 32 ispitana vatrogasca i vatrogasca I. klase.

Odlična preventiva nije od njih zahtijevala velik broj intervencija pa su svoje aktivnosti u miru mogli usmjeriti na edukaciju i pripremu za natjecanja. Upravo na natjecanjima su pokazali prave vrijednosti te naplatili sva svoja odricanja i brojne sate provedene na vježbama.

-Nama vatrogasci stoje visoko na listi prioriteta i potreba. Mi znamo da ulaganje u njih uvijek bude višestruko vraćeno. Veseli me što se mladi priključuju društvu i što se u društvo s njima dobro radi. Pozivam roditelje da daju podršku svojoj djeci u nastojanju da postanu vatrogasci. Tu nema novaca, ali ima srca i zadovoljstva- rekao je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof.

I dopredsjednik HVZ te predsjednik VZZŽ Stjepan Ptiček zahvalio je domaćinima na silnom trudu koji ulažu u razvoj vatrogastva, a siguran je da će u narednom razdoblju još mnogo toga pokazati. Ptiček je uručio priznanja VZZŽ, a predsjednik DVD Bobovec Tomislav Horvat imenovao je Damira Nemčića počasnim predsjednikom društva a Drago Ivanuš počasnim zapovjednikom društva. 

 

 

 

 

Događanja
Hrvatska