Ljeto promjena u KK Gorica

FOTO: Damir Miljković novi trener goričkih košarkaša

Uz novog trenera, klub ima i novog tajnika
20240628_165945

Ljeto je donijelo velike promjene u Košarkaškom klubu Gorica. Iznenadnim odlaskom Mirona Češkića, koji je obavljao dužnost tajnika i trenera seniorske momčadi ostale su upražnjene dvije itekako važne funkcije u djelovanju kluba. Upravni odbor u proteklih mjesec i pol dana radio je na pronalasku dostojnih zamjena.

Prvo je krajem svibnja odlučeno kako će poslove tajnika obavljati novinar i nekadašnji član kluba u mlađe dobnim kategorijama, 38-godišnji Igor Đuran. Njegovim imenovanjem ostalo je još upražnjeno mjesto trenera koje je također ovih dana popunjeno.

Novim trenerom seniorske momčadi koja će i sljedeće sezone igrati u Prvoj ligi imenovan je Damir Miljković, poznato zagrebačko košarkaško ime, iza kojeg je i zanimljiva trenerska karijera (Zagreb, Medveščak, Cibona, Dinamo, reprezentacija Hrvatske do 16 godina). Posljednji angažman imao je u Dubravi gdje je vodio juniorsku momčad s kojom je izborio Završnicu Prvenstva Hrvatske.

-Dolasku je presudila prilika vođenja momčadi u Prvoj ligi. Volim izazov, volim biti glavni trener i imati neki kontinuitet rada. Nadam se kako ćemo složiti interesantnu ekipu gdje ćemo dobro raditi, jer koliko vidim imamo dobre uvjete. Ljudi oko kluba se maksimalno trude da cijeli klub funkcionira na način na koji bi trebao funkcionirati. Na nama je da radimo, budemo strpljivi i da vjerujemo u ono što radimo, jer tada niti rezultat neće izostati. Ovo je prilika i da istaknemo neke mlade igrače, koje ćemo priključiti radu sa seniorima. Na njima je da rade i da se iskažu- kazao je na predstavljanju novi trener goričkih košarkaša koji će momčad okupiti krajem kolovoza.

-Prvo će 19. kolovoza krenuti kadeti i juniori, dok će seniori startati tjedan dana kasnije. Veselimo se novoj sezoni koja će biti vrlo interesantna i izjednačena. Mi ćemo tražiti svoje mjesto pod suncem- poručio je Miljković.

Prema informacija iz kluba nositelji igre u narednoj sezoni trebali bi biti Jure Gunjina, Kristijan Šutalo, Frano Miloloža te Ante Mašić, koji će ujedno biti i trener kadetske i juniorske momčadi.

Sport
Velika Gorica