Uz Dan planeta Zemlje

FOTO: Cvijeće, zabava i proljetni ugođaj čekaju vas u Dugom Selu

U Dugom Selu u petak je započela dvodnevna manifestacija "Za planet – drvo i cvijet"
WhatsApp Image 2024-04-19 at 14.02.56 (1)

Pregršt cvijeća, zabave i proljetnog ugođaja očekuje vas ovog vikenda u Dugom Selu na sajmu cvijeća “Za planet – drvo i cvijet”. Ova tradicionalna manifestacija koja se održava tijekom petka i subote u Perivoju grofa Draškovića, uključena je u obilježavanje Dana planeta Zemlje.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian koji je pozvao građane da čuvaju prirodu i planet kojeg imamo jer je vrijedan čuvanja.

-Od protekle manifestacije posadili smo više od 300 stabala i 1000 grmova i na tome nećemo stati. U tijeku je uređenje i Birtovog klanca, čiji je prvi dio gotov, a koji bi trebao postati gradska zelena oaza. Upravo taj prvi dio je ozelenjen primarno voćkama: trešnjama i višnjama te lovorom i jasenom- rekao je gradonačelnik Panian te s ponosom naglasio kako je Dugo Selo lijep, uredan i zelen grad zahvaljujući upravo građanima.

-Hortikulturno uređenje će se nastaviti i u sljedećem razdoblju kako bi Grad Dugo Selo bio uistinu zeleni grad ugodan za život- poručio je Panian.

U bogatom programu dvodnevnog događanja brojne su aktivnosti – prodaja i izložba raznog biljnog materijala, vrtne opreme, Dan otvorenih vrata DKPC-a i prezentacija svih djelatnosti ponajviše onih za hortikulturno uređenje, edukativne radionice vezane za ekologiju, permakulturu, meteorologiju, kreativne radionice, kulturno-umjetnički program, izložbe najljepših cvjetnih instalacija i fotografija čiji će autori biti prigodno nagrađeni.

 

Događanja
Dugo Selo