FOTO: Cjelodnevna proslava u Dugom Selu završila uz sjajan koncert Ivana Zaka

Dugo Selo jučer je na jedan dan postalo središte Zagrebačke županije. Najvitalniji grad kontinentalne Hrvatske ugostio je jučer proslavu Dana Zagrebačke županije. Cjelodnevni program ponudio je pregršt događanja za sve generacije.

Za najmlađe je bila organizirana modna revija, igraonica kao i podjela sladoleda, a tijekom cijelog dana duž Kolodvorske ulice mogli su se kušati, ali i kupiti proizvodi OPG-ova i okupljenih izlagača. Nije zanemarena niti kulturna i povijesna baština, pa su tako posjetitelji mogli uživati i u prigodno kulturnom programu.

-Željeli smo proslavu poboljšati za naše žitelje, a ovo danas je pokazatelj kako je to dobar projekt koji ćemo morati nastaviti i sljedeće godine- istaknuo je župan Stjepan Kožić, koji nije krio zadovoljstvo programom, koji je mogao zadovoljiti sve.

-Manifestacije služe razvoju turizma, kako bi ljudi međusobno upoznali gradove i družili se da shvatimo pripadnost našoj županiji te da predstavimo naše proizvode. Upravo to veselje i pripadnost poanta su današnjeg dana- kazao je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Između ostaloga održano je i natjecanje u roštiljanju u kojem su se okušale županijske turističke Zajednice, a završnica proslave završila je uz sjajnu zabavu za koju se pobrinuo Ivan Zak.