Manifestacija doživjela sedmo izdanje

FOTO: Buševska štruklijada ove godine obogaćena i gibanicama. Najbolje štrukle napravile žene iz Rakitovca, a gibanicu Valentina Špoljarić

I ove godine Štruklijada je zadovoljila svačija nepca, jer osim u štruklima, moglo se uživati i u ostalim turopoljskim specijalitetima
DSC_2778

Društvo žena Buševec s uspjehom je odrganiziralo još jednu, sedmu po redu Buševsku štruklijadu, koja je ove godine obogaćena i natjecanjem u ocjenjivanju najboljih gibanica. Iako je odaziv ekipa koje su se natjecale u spravljanju štrukli bio nešto manji, dobra zabava u Buševcu nije izostala.

Svoje umijeće u spravljanju štrukli pokazale su tako ekipe – Društvo žena Ščitarjevo, Udruga anđeoska srčeka Letovanić, Klub žena Pokupsko, Udruga naš Rakitovec i Društvo žena Lekenik, dok je premijerno natjecanje u gibanicama okupilo 14 natjeateljica.

-Moramo biti zadovoljni odazivom. Tri su nam ekipe odustale zbog prevrućeg vremena-istaknula je predsjednica Društva žena Buševec Lidija Rožić

-Naše buševske žene poznate su upravo po gibanicama, ja se sjećam moja baka je uvijek pričala, kako su žene iz Ruče, pričale da su naše žene iz Buševca išle prodavat gibanicu. Upravo stoga odlučili smo se i na ovo natjecanje, jer je to naš specijalitet kojeg treba podići-kazala je Lidija, otkrivši nam kako su buševske gibanice poznate po fili.

-Najviše žena je donijelo gibanicu s orasima, no ima i s makom, sirom- rekla nam je Nikolina Katulić.

Najboljima su se ove godine pokazale žene iz Rakitovca koje su spremile najbolje štrukle, druge su bile žene iz Društva žena Šćitarjevo, a treće Društvo žena Lekenik. Najbolju gibanicu ove je godine imala Valentina Špoljarić, Društvo žena Pešćenica osvojilo je drugo, Slavica Sever treće mjesto.

Podršku ženama iz Buševca uz direktoricu Turističke zajednice Grada Velike Gorice Maju Toth, direktoricu Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivanu Alilović, zamjenika župana Ervina Kolarca i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

-Ovo je jedan primjer djelovanja u društvenoj zajednici koji podrazumijeva plemeniti humanitarni rad, koji nam je dao puno radosti. Ovim se putem mogu samo zahvaliti i izraziti daljnju podršku u svim daljnjim projektima- poručio je Ačkar.

I ove godine Štruklijada je zadovoljila svačija nepca, jer osim u štruklima, moglo se uživati i u ostalim turopoljskim specijalitetima.

Događanja
Velika Gorica