FOTO: Brdovec dobio prvu braniteljsku udrugu

Osnovana podružnica Nezavisni dragovoljci hrvatski
309298495_818952239426901_1496794593406181871_n

Na području općine Brdovec osnovana je prva braniteljska udruga. Osnovali su je Nezavisni dragovoljci Hrvatske koji su za svog prvog predsjednika izabrali Tomislava Polančeca, tajničke poslove obavljat će Petar Kovačević, a u upravljački odbor još su izabrani Tihomir Milinović, Željko Kovačević i Anđelko Gelo.

Ovo je treća udruga na području Zagrebačke županije, a podršku su im došli pružiti Zorica Gregurić u ime Nezavisnih dragovoljaca Republike Hrvatske, predsjednik županijske organizacije Željko Cesarec te načelnik Općine Alen Prelec.

Osnivačka skupština održana je u Prigorju brdovečkom a članovi su bez velike najave i s jednostavnim ciljevima najavili svoje djelovanje. Glavna briga ove udruge bit će očuvanje sjećanja i prenošenje istine o Domovinskom ratu, ali i borba protiv marginalizacije i osude branitelja.

-Prvi zadatak bit će nam okupljanje svih dragovoljaca i branitelja s područja naše općine. Mi se ne bavimo politikom, naša je briga svim dragovoljcima i braniteljima omogućiti da ostvare prava koja im pripadaju- rekao je novoizabrani predsjednik Polančec.

U ime Udruge ND čestitke na osnivanju podružnice uputila je Zorica Gregurić istaknuvši da je danas osnivanje ovakve udruge značajno događanje, posebno u vrijeme kad je naše društvo s raznih strana podvrgnuto raznim pritiscima na rastakanje države.

-Braniteljske udruge brinu za svoje članstvo bez obzira na to što netko govorio. Posebno su tu važne podružnice koje brinu o svakom članu, čak tamo i u najudaljenijem dijelu Hrvatske- rekla je Gregurić.

Iz ŽO NDH poručili su kako je ovo treća podružnica u županiji, ali sigurno nije i posljednja. Njihova težnja nije masovnost, već iskreni interes branitelja.

-Član naše udruge mogu biti isključivo dragovoljci koji su se u Domovinski rat uključili najkasnije 31. prosinca 1991. godine, a svi ostali mogu nam biti pridruženi članovi- poručio je Cesarec.

Načelnik Općine Brdovec Alen Prelec, koji je i sam branitelj, poručio je kako podružnica može očekivati podršku Općine Brdovec u svakom pogledu, a vjeruje kako će se uskoro povećati i brojnost članova.

Brdovec
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija