FOTO: Brckovljani proslavili Dan općine, načelnik Tihomir Đuras najavio daljnja infrastrukturna ulaganja

Obilježavanje Dana općine započelo je polaganjem vijenaca kod spomenika braniteljima, a nastavljeno je svečanom sjednicom Općinskog vijeća

Uz blagdan svetog Brcka, Općina Brckovljani slavi svoj dan. Obilježavanje Dana općine započelo je polaganjem vijenaca kod spomenika braniteljima, a nastavljeno je svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojoj su nazočili načelnici i gradonačelnici susjednih općina i gradova, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Mato Čičak te izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Melita Mulić.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Vinojčić koji je istaknuo kako je suradnja između Vijeća i načelnika Tihomira Đurasa sjajna, što u pravilu rezultirala donošenjem jednoglasnih odluka.

-Imamo izuzetno suradnju i uvjeren sam kako ćemo u tom smjeru nastaviti raditi i dalje. S obzirom na to da učestalo radimo na tome da smanjimo izdatke za djecu i mlade, subvencijama prijevoza za srednjoškolce i studente ili pak povećanjem subvencije predškolskog odgoja, nastojimo u što većoj mjeri olakšati roditeljima prijelaz kroz najbitnije razdoblje života njihove djece- kazao je predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Vinojčić, poručivši kako im je tendencija zadržati mlade obitelji na području općine te im osigurati kvalitetne uvjete za budućnost.

Za izgradnju vrtića bespovratnih 9,8 milijuna kuna

U tom smjeru ide i najava gradnje dva dječja vrtića u Božjakovini i Lupoglavu za koje je Općina putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dobila 9,8 milijuna kuna.

-Izgradnjom ovih vrtića dobit ćemo novih 150 mjesta u vrtićkim skupinama, a sve u cilju poboljšanja predškolskog odgoja u našoj općini- pohvalio se načelnik Tihomir Đuras za čijeg je mandata sjedište Općine na teritoriju Brckovljana.

-2022. ostat će velikim slovima upisana u povijesti naše Općine, jer smo sjedište premjestili na naš teritorij u novu modernu općinsku zgradu, stvorivši tako uvjete za bolji rad čime smo općinu približili svim mještanima- istaknuo je načelnik, kazavši kako Općina značajna sredstva ulaže u komunalnu i društvenu infrastrukturu.

-Na mjeri 7.4.1. ostvarili smo maksimalnu potporu od 7,5 milijuna kuna za izgradnju tržnice, čime ćemo vjerujem izmijeniti vizuru naših Brckovljana te dobiti novo mjesto za druženje, a OPG-ovim dati mogućnost za prodaju njihovih proizvoda- zaključio je Đuras, koji se nada daljnjoj pomoći Vlade RH i Zagrebačke županije u realizaciji novih investicija.

Čestika u ime Hrvatskog sabora i Predsjednika Republike Hrvatske

Zagrebačka županija uvijek je podupirala općinske projekte, a tako će biti i nadalje poručio je zamjenik župana Damir Tomljenović.

-U svakom poduzeću, gradu i općini najbitnije je dobro rukovodstvo, a ovdje je ono prisutno, jer Brckovljanima godinama u kontinuitetu imaju dobre ljude koji vode općinu. Upravo zbog toga možemo svjedočiti svim ovim dobrim projektima koje su najavljeni- rekao je Tomljenović, poručivši kako je intencija Zagrebačke županije da sve njezine jedinice lokalne samouprave budu jednako razvijene.

-Sve ono što je radio vaš pokojni načelnik Željko Funtek nastavila je i aktualna vlast na čemu vam čestitam. Dobiti 30-al milijuna kuna iz EU fondova je velika stvar- poručio je Čičak, a lijepim željama pridružila se i izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Melita Mulić.

Već tradicionalno na sjednici su uručena i Javna priznanja istaknutim pojedincima koji su doprinijeli razvoju općine.