FOTO: Bogatstvo Posavine na Danima u Vali

Općina Rugvica i Stari Grad na Hvaru na lani su potpisali Povelju o prijateljstvu. Suradnja prijateljskih sredina najprije je započela kroz sport, jer HNK Stari Grad i NK Rugvica Sava 1976 razmijenili su prijateljske posjete pri čemu su mlađe kategorije ovih klubova i odigrale nekoliko utakmica.

Ovoga puta suradnja je otišla korak dalje te je poveća općinska delegacija na čelu s načelnikom Matom Čičkom i predsjednicom Anom Munić dio manifestacije Dani i Vali, na kojoj Općina Rugvica prezentira bogatu povijest i tradiciju posavskog kraja.

-Upravo ovakva druženja bila su i smisao našeg potpisivanje Povelje, jer tako svima omogućujemo da se predstave. Na ovaj način našim dragim prijateljima nudimo proizvode naših OPG-ova, ali i predstavljamo našu kulturu i tradiciju koja je jako bogata- istaknuo je načelnik Mato Čičak, koji se i ovim putem zahvaljuje svima koji su pripomogli u realizaciji ovoga puta.

-Ovo je veliki zahvat, no vjerujem kako će nam svima zajedno ovo ostati u jednom lijepom sjećanju, ali i donijete nove suradnje na području kulture, vatrogastva i direktne suradnje, kao na primjeru s Općinom Odžak s kojom smo povukli zajedničke novce iz Europskih fondova- rekao je načelnik.

Na štandu Općine Rugvica, mogu se tako kušati ali i kupiti bučino ulje, bučine koštice, kao i med te aronija, a u predvečernjim satima mogu se kušati i sjajni specijaliteti.

-S nama je i naš dragi prijatelj iz Savskih lađara, kuhar Andrija koji sprema razno razne specijalitete, kako bismo prikazali i naš posavski meni na kojem će se naći; šaran, som u pivskom tijestu, fiš paprikaš i gulaš- istaknuo je načelnik Čičak.  

Posebnu pažnju prolaznika plijenile su mlade članice KUD-a Posavka iz Oborova koje su se predstavile spletom pjesama i plesova, a nezaobilazan dionik ove manifestacije je i Lađarko.