FOTO: Biskup Vjekoslav Huzjak obišao župu Svete Margarete u Dubravi

Po prvi puta od ustrojstva bjelovarsko-križevačke biskupije, biskup monsinjor Vjekoslav Huzjak odradio je vizitaciju župe Svete Margarete u Dubravi. Prvotno se sastao s tamošnjim župnikom Mihilom Gojanijem, nakon čega je uslijedio posjet Općini, gdje su biskupa dočekali načelnik Tomislav Okroša i njegovi suradnici te predstavnici općinske vatrogasne Zajednice.

U ugodnom razgovoru načelnik Okroša pohvalio je odličnu suradnju Općine s velečasnim Mihilom Gojanijem, koji je potaknuo tamošnje župljane na još više zajedništva.

-Prilikom upoznavanja rekli smo si, ajmo svake godine nešto obnoviti, pri čemu pomaže i Općina, koja u svome proračunu za tu namjenu osigurava 50 tisuća kuna godišnje. Prošle je godine tako uređena naša kapelica Muke Isusove u samom centru Dubrave- istaknuo je načelnik, kojem je izuzetno drago što je biskup Huzjak, po prvi puta posjetio nekadašnji biskupski grad Dubravu.

-Upravo to zajedništvo svih župljana vjerujem kako će kod svih probuditi nadu u bolje sutra. Ove godine nas očekuje malo veći zahvat, a to je promjena našega krovišta- kazao je velečasni Mihil Gojani.

Odlična suradnja Župe i Općine veseli i monsinjora Huzjaka, jer to dobro i korisno za sve.

-Isti je čovjek za kojeg se brinete vi iz političkih stranki i mi s crkvene strane. Male su to razlike, čovjeku su bitne stvari što se tiču kvalitete živote, ali i ona duhovna strana, kao i kulturna u najširem smislu, a tu ima puno zajedničkih stvari oko kojih se može surađivati i raditi – kazao je monsinjor Huzjak, koji je posjetio i Osnovnu školu Dubrava, Područnu školu u Novoj Kapeli, Dječji vrtić Dubrava, Starački dom Sablić, grob pokojnog župnika Ivana Žnidareca te sve sakralne objekte na području župe.