FOTO: Atmosfera u Mariji Gorici bila je toliko sjajna, da se nikom nije išlo kući

Tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Savsko sutlanska dolina i brigi, Udruge „Marijagorička zipka“ i Udruge „Trsje“ pod nazivom „Štruklijada, štrudlijada i kestenijada“ održana je 11. put na marijagoričkom trgu ispred crkve u Mariji Gorici.

Nekoliko desetaka udruga i OPG-ova predstavilo se sa svojim štruklima i štrudlama, a nije nedostajalo ni pečenih kestena. Naravno, gastro ponuda bila je bogata kao i cijela jesen, a vrhunski marijagorički podrumari gasili su žeđ visokokvalitetnim vinima.

Učenici marijagoričke škole, djeca predškolskog odgoja, KUD „Zgubidan“, mažoretkinje i još nekoliko susjednih društava pokazali su bogatstvo kulture i povijesti marijagoričkog kraja, a ritam cijeloj svečanosti davao je Glazbeni sastav Maestral.

Načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić zahvalila je svima koji su uključeni u organizaciju i poželjela gostima ugodan boravak. Izaslanik predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića te župana Stjepana Kožića bio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk koji je konstatirao kako je u Mariji Gorici atmosfera toliko lijepa i topla da se čovjeku ne da otići kući, a čestitke organizatorima uputio je i izaslanik predsjednice RH Tugomir Majdak.