FOTO: Antun Stašić & Maestro Orchester nastupili na Fa Festu

Pučko otvoreno učilište Zaprešić ugostilo je Antuna Stašića & Maestro Orchestra u sklopu XIII. izdanja Fa Festa, festivala akustičke glazbe.

Fa Fest je glazbena manifestacija koja uz popularnost ima i kvalitativni nivo i etiketu zaprešićkog brenda. To je memorijalni festival posvećen Jožiki Fa i glazbenom instrumentu violina. Nastupaju glazbeni sastavi i umjetnici akustičnog glazbenog izričaja koji u svojem repertoaru na svojstven način njeguje tradicionalnu i autorsku glazbu uz instrument violinu, kraljicu gudačkih instrumenata kao poveznicu.

Ove godine dvorana nije bila ispunjena kao u prijašnjim izdanjima, ali oni koji su nazočili koncertu uživali su u izvedbama vrhunskih glazbenika. Publici se predstavio i mladi violinist Marko Glogović koji već ostvaruje zapažene rezultate i osvaja nagrade na regionalnim i državnim natjecanjima.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić Višnja Goljački, autorica ovog festivala, na otvorenju ovogodišnjeg festivala je zahvalila svima koji podržavaju ovaj festival i istaknula da je njegova vrijednost pri samom vrhu svih događanja u Zaprešiću te je postao i zaprešićki brend.