FOTO: Amfore povezale Gruziju i Jastrebarsko

2_Zvonimir Novosel_Zaza Kandelaki_Irakli Bochoridze_Antonio_Ivancic

Delegacija Grada Jastrebarskog primila je u posjet gruzijskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj gospodina Zazu Kandelakija i poznatog gruzijskog proizvođača kvevri vina gospodina Iraklija Bochoridzea.

Gruzijski gosti posjetili su Jastrebarsko na poziv saborskog zastupnika i predsjednika Odbora za zaštitu okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića, kako bi s jaskanskim domaćinima razgovarali o mogućnosti kulturne suradnje dvaju gradova na području vinarstva. Sastanku u Gradu nazočili su gradonačelnik Zvonimir Novosel, zamjenici gradonačelnika Domagoj Šlat i Stipe Bučar, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak i Martina Lukić iz Turističke zajednice Grada Jastrebarskog.

-S obzirom na to da su naši krajevi već povezani jednim vrlo konkretnim vidom suradnje, volio bih da se znanja naših i gruzijskih vinara još više promoviraju u kulturnom i gospodarskom smislu. Ovim pismom namjere kojim se i osobno želim više angažirati u smjeru promocije ove suradnje, zamolit ću Vas da nam pomognete u pronalaženju gruzijskog grada sličnog Jastrebarskom kako bismo uspostavili kulturnu suradnju i započeli razgovore o bratimljenju”, naglasio je gradonačelnik Novosel.

Veleposlanik je posjetio i obitelj Ivančić te njihovu tvrtku koja se bavi uvozom kvevri posuda.

-Za sve velike stvari potrebno je vrijeme i danas smo posebno počašćeni što su nas posjetili predstavnici Gruzije. Prošlo je 20 godina otkad je moj otac bio u Gruziji i svojim zanosom i energijom doveo gruzijske kvevri posude u Hrvatsku i time su započeo veliku revoluciju na području Europe i novoga svijeta- rekao je Antonio Ivančić.

Uz vinariju Ivančić, delegacije je posjetila i vinariju obitelji Tomac gdje su između ostalog kušali i vina iz kvevri posuda.

Grad
Hrvatska
Jastrebarsko
Ostalo
Zagrebačka županija