Kuglanje i odbojka obilježili 2023.

FOTO: Alen Kujundžić i Ena Zajec najbolji u sportu Zaprešića

Zajednica športskih udruga Grada Zaprešića proglasila je najbolje zaprešićke sportašice i sportaše za prošlu godinu
51b527a7-5479-4a81-a3bf-5e2f30faf2c3

Zajednica športskih udruga Grada Zaprešića proglasila je najbolje zaprešićke sportašice i sportaše za prošlu godinu. U Vršilnici zaprešićkih Novih dvora okupilo se stotinjak sportaša, gostiju i uzvanika koji su došli čestitati najboljima u nekoliko kategorija, ali i najboljim mladim perspektivnim sportašeimazaprešićkih klubova.

Podršku sportašima dali su i načelnik sektora za razvoj sporta pri ministarstvu turizma i sporta Darko Vučić, direktor ureda za programe sporta na lokalnoj razini hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen, zamjenik gradonačelnika Grada Zaprešića Alan Labus, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaprešića i vd. predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Zaprešića Matija Teur te glavni tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije Mario Makarun. Svi oni istaknuli su važnost bavljenja sportom u smislu zdravlja, ali su i čestitali svima koji ostvaruju vrijedne rezultate. Da bi ti rezultati dosta mogli biti vrijedni važna je i sportska infrastruktura u koju Zaprešić godina ulaže značajna sredstva.

-Jedan od najljepših centara mini atletike otvorili smo prošle godine pored jedne od najboljih kuglana u kojoj naši kuglači osvajaju svjetske naslove. Nastavljamo i dalje pa sad gradimo prvu fazu novog sportskog objekta na Zajarkima te nakon toga krećemo s gradnjom jednog parkura na sjevernom dijelu grada- rekao je Labus.

Najbolji zaprešićki sportaš u prošloj godini je Alen Kujundžić, reprezentativac Hrvatske u kuglanju, član KK Zaprešić. U protekloj godini osvojio je broncu pojedinačno na Svjetskom prvenstvu, a s reprezentacijom je bio brončani. S klubom je osvojio drugo mjesto na Svjetskom kupu, Prvenstvo Hrvatske i Kup Hrvatske. Alen će za svoju prošlogodišnju sezonu dobiti i nagradu za najboljeg sportaša Zagrebačke županije.

Najbolja sportašica u 2023. godini je Ena Zajec, članica Odbojkaškog kluba Nebo u kojem je od početka svoje karijere. Prošle godine bila je najbolja igračica ekipe koja se natječe u Superligi. Svojim igrama pripomogla je osvajanju 9. mjesta na kraju sezone.

Najbolja ženska ekipa je OK Nebo, najbolja muška ekipa je KK Zaprešić, najbolji trener je Mija Brnčić iz Konjičkog kluba Trajbar team koji je ujedno i najbolji sportski kolektiv. Dražen Kasulan, tajnik Taekwondo kluba Zaprešić, najbolji je sportski djelatnik, a uručeno je i desetak priznanja za mlade perspektivne sportaše.

Sport
Zaprešić