Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici

FOTO: AIRVG2024 u Velikoj Gorici privukao veliki broj posjetitelja

Do kraja dana organizatori očekuju da će zrakoplovnu priredbu na starom terminalu Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman posjetiti oko 20.000 ljudi
Velika Gorica: Održan je Zrakoplovni dan Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i promocija zrakoplovnih zanimanja

Rafale, MiG 21, helikopteri i brojne druge letjelice, ali i bogat letački program, među kojim je i nastup akro grupe Krila Oluje, privukli su veliki broj građana na subotnji aeromiting AIRVG2024 u Velikoj Gorici. Do kraja dana organizatori očekuju da će zrakoplovnu priredbu na starom terminalu Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman posjetiti oko 20.000 ljudi.

Osim izložbe aviona i letačkog programa, posjetitelje su preletjeli avioni MiG 21 i Rafale, a najmlađi posjetitelji osjetili su uz pomoć VR naočala kakav je osjećaj letjeti u avionima i helikopterima Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva.

Cilj aeromitinga je promocija zrakoplovstva u Hrvatskoj te Velike Gorice kao “Grada zrakoplovstva”, a naglasak ovog, trećeg zrakoplovnog dana u Velikoj Gorici, je modernizacija zrakoplovstva i promocija poziva za vojne pilote, zrakoplovne tehničare i druga zanimanja vezana uz zračni promet i vojno zrakoplovstvo, javlja Dnevnik.hr.

Događanja
Izbor urednika
Velika Gorica