FOTO: 70 prvašića krenulo u Osnovnu školu Rugvica

Tradicionalne priredbe kojima su se dočekivali prvašići ove su godine preskočene
DSC_2840

Prvi je dan nove školske godine. Bit će to po svemu viđenom izazovna i nadasve nepredvidljiva školska godina. Tradicionalne priredbe kojima su se dočekivali prvašići ove su godine preskočene, a dobrodošlicu rugvičkim đacima prvacima ravnatelj Robert Munđer zaželio je na otvoren ispred škole, nakon čega su prvašići prozvani od strane svojih učitelja s kojima su krenuli put škole na dodatno upoznavanje.

U Osnovnu školu Rugvica krenulo je 70 prvašića koji će pohađati četiri razredna odjeljenja.

-Za svakog učenika od strane županije osigurane su po dvije maske. Propisane se mjere poštuju tako da nam učenici u školu ulaze s bočnih strana. U učionicama je osigurana distanca- kazao nam je ravnatelj Robert Munđer, istaknuvši kako su učenike udžbenici čekali na školskim klupama.

-Ono što sam ja zamijetio mogu reći kako su se učenici zaželjeli dolaska u školu i svojih prijatelja. Nastava on line nije ona „prava nastava“, tako da djeci godi ovaj dolazak u školu- o reakcijama učenika će ravnatelj Munđer, koji se nada kako će uskoro biti razriješen i problem školskih dvorana, koje se odlukom Ministarstva obrazovanja mogu koristiti samo za nastavu.

-Mogu reći kako sam ja u jednoj nezahvalnoj ulozi jer sam i predsjednik Sportske zajednice. Mi smo dobili decidiranu uputu od ministra Fuchsa da u dvoranama ne smije biti ništa osim nastave, tako da su naši sportaši sada van dvorane. Stvarno ne znam kako će oni krenuti sa svojim natjecanjima. Vjerujem da će se pronaći rješenje s Ministarstvom te da ćemo dobiti nove upute- zaključio je ravnatelj Osnovne škole Rugvica Robert Munđer.

Događanja
Hrvatska
Multimedija
Općina
Rugvica
Zagrebačka županija