FOTO: 150 uzvanika dokaz su kvalitetnog djelovanja DVD Bobovec

DVD Bobovec održao je redovnu godišnju skupštinu na kojoj su se pretresle sve aktivnosti tijekom prošle godine, ali i zacrtali novi ciljevi za naredno razdoblje. Gotovo 150 uzvanika i gostiju iz bliže i daljnje okolice Bobovca, uključujući i goste iz susjedne Slovenije, bili su dokaz kvalitetnog djelovanja ovog društva.

DVD Bobovec nositelj je raznih društvenih aktivnosti u svojem mjestu i organiziraju razne manifestacije od fašnika, vatrogasnih natjecanja, proslava i manifestacija, a aktivno sudjeluju u svim aktivnostima u organizaciji Općine Dubravica.

– DVD Bobovec jedno je od naših najboljih vatrogasnih društava na području općine, ali i u bližoj okolici. Čestitam im na ostvarenim rezultatima i želim da jednako nastave i ove godine. Pozivam sve mještane da se uključe u rad, ne samo ovog vatrogasnog društva, jer je to jedan od najhumanijih poslova. Nije lako danas biti vatrogasac i privući mlade u društvo, ali vidimo da se na natjecanjima okuplja puno mladih pa nam je za vjerovati da će dobrovoljno vatrogastvo živjeti i u budućnosti- rekao je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof.

Čestitke je domaćinima uputio i dopredsjednik HVZ-a te predsjednik VZZŽ Stjepan Ptiček podsjetivši da broj dobrovoljnih vatrogasaca raste iz dana u dan, a tome doprinose upravo društva poput DVD-a Bobovec. Na skupštinu su uručena i uvjerenja o osposobljenosti vatrogasnih kadrova, spomenice za dugogodišnji rad u društvu te jedna Spomenica vatrogasnom veteranu Ivanu Postružinu.

Vatrogasce je na kraju skupštine blagoslovio župnik velečasni Mijo Šibonjić.