Završen projekt "Zaželi u Općini Jakovlje II"

FOTO: 10 žena kroz 6 mjeseci brinulo za 60 starijih i nemoćnih osoba

Ukupna vrijednost projekta je 65.618,16 eura
343735734_910878640000235_2997382228288173761_n

U Općini Jakovlje održana je Završna konferencija za medije i predstavljanje projekta “Zaželi u Općini Jakovlje II”. Općina Jakovlje ovim je projektom osigurala nova radna mjesta nezaposlenim osobama s područja općine, te svojim stanovnicima starije životne dobi osigurala pružanje besplatne pomoći u svakodnevnim obavezama, kao i dobavu kućnih potrepština. Projekt se financira kroz Program “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Ukupna vrijednost projekta je 65.618,16 eura. Korisnik je Općina Jakovlje, a razdoblje provedbe projekta je od 25. listopada 2022. – 25. lipnja 2023. godine.

Projekt “Zaželi u Općini Jakovlje” uključivao je ciljnu skupinu 10 nezaposlenih žena, starosti od 50 godina naviše, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem i krajnje korisnike starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. Kroz projekt je zaposleno 10 žena koje su u 6 mjeseci brinule za 60 starijih i nemoćnih osoba na području Općine Jakovlje. Projekt se provodio u cilju uključivanja žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva, te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika. Projektom se nastavio smjer dosadašnjeg djelovanja Općine Jakovlje u području socijalnog/društvenog djelovanja, te se time otvara novi okvir koji je održiv i koji će se razvijati i nakon provedbe predmetnog projekta.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Zaprešić i HZZ, Područna služba Zagreb. Temeljem ostvarenog partnerstva i suradnje na projektu dodatno su osnaženi mnogi relevantni dionici na području socijalne skrbi, zapošljavanja i razvoja ljudskih potencijala što će rezultirati daljnjim zajedničkim promišljanjem i akcijskim djelovanjem te omogućiti multipliciranje rezultata projekta kako na lokalnoj i regionalnoj razini tako i na nacionalnoj. Razmjena iskustva, primjeri dobre prakse kao i brojni pozitivni rezultati poslužit će kao iznimno važan pokretač motivacije i poticaja za pokretanje novih programa s istim ciljem.

Događanja
Jakovlje