Fizički se iživljavali nad mladićem s posebnim potrebama

Na videosnimci se vidi kako ga dva mladića nogama i rukama u nekoliko navrata tuku i prijete. Treći mladić na snimci promatra, a četvrta osoba sve snima
policija-natpis

U Policijskoj postaji Kaštela još uvijek traje kriminalističko istraživanje nad u nedjelju popodne uhićenom dvojicom nasilnika koji su se fizički iživljavali nad mladićem s posebnim potrebama, a sve je objavljeno na društvenim mrežama i u medijima. Neslužbeno se doznaje kako su dvojica privedenih policiji poznata od prije, ali i da surađuju s inspektorima koji rade na slučaju.

Nemile scene fizičkog maltretiranja najvjerojatnije su se dogodile u subotu ispred crkve u Kaštelima kada su četvorica mladića okružila momka s posebnim potrebama tražeći od njega dvije tisuće kuna za uzvrat što su mu prethodno navodno dali 20 kuna. Na videosnimci se vidi kako ga dva mladića nogama i rukama u nekoliko navrata tuku i prijete. Treći mladić na snimci promatra, a četvrta osoba sve snima.

Nasilnici koji se iživljavaju nad nesretnim mladićem su B.K. i M.P.. Prvi je kick boksač koji koristi znanje stečeno u sportu i mladiću prvo zadaje jaki udarac koljenom, a zatim i nogom u glavu od kojega pada na pod. Mladiću na kraju videa prijete i uvjetuju mu da im treba novac donijeti u roku od dva dana. Dvojica od četvorice, a riječ je o nasilnicima koji batinali momka, uhićeni su i privedeni u postaju ubrzo nakon objavljivanja snimke.

Odmah nakon objave uznemirujuće snimke iz kaštelanskog boksačkog kluba su objavili da su po saznanju događaja svog člana, a radi se o B.K., izbacili iz kluba.

Crna kronika
Hrvatska