FESTIVAL POEZIJE BAN JOSIP JELAČIĆ – Publiku osvojio Antonio Karlović, a žiri Tomislav Dumović

U Zaprešiću je održan Festival poezije Ban Josip Jelačić i dodjela Nagrade konjanik u čast sjeni bana, poete, zagovornika hrvatskog jezika i vlastodršca zaslužnog za ukidanje kmetstva. U konkurenciji za nagradu sudjelovalo je 13 hrvatskih pjesnika razne dobi, a kao gosti na Festivalu su se predstavili Hrvoje Hegedušić i Ivan Jelić glazbenim točkama.

Tijekom dva sata programa gledatelji su mogli uživati u interpretacijama brojnih stihova, kao i pjesme „Konjanik“ koju je napisao Josip ban Jelačić. Na kraju je i publika glasovala za svoje favorite, a prema njihovom mišljenju najbolje ostvarenje imao je mladi zaprešićki pjesnik Antonio Karlović. Žiri je svoje glasove usmjerio prema Tomislavu Dumoviću koji je ponio kući statuu Konjanika, rad akademskog kipara Gordana Cirkvenog.

Festival je održan u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić, Turističke zajednice Grada Zaprešića i Grada Zaprešića, a mnogo uspjeha pjesnicima i organizatorima zaželio je zaprešićki gradonačelnik Željko Turk.