Fed Cup reprezentacija vratila se treninzima

Tenisačice Donna Vekić, Ana Konjuh, Jana Fett i Lea Bošković, nakon dva mjeseca pauze vratile su se treninzima predvođene izbornicom Ivom Majoli
96426992_2867862456643475_901063196440264704_o Mario Ćužić/HTS

Hrvatska teniska Fed Cup reprezentacija okupila se u Zagrebu. Tenisačice Donna Vekić, Ana Konjuh, Jana Fett i Lea Bošković, nakon dva mjeseca pauze vratile su se treninzima predvođene izbornicom Ivom Majoli.

-Jako sam sretna što ponovno mogu trenirati jer nekoliko tjedana sam mogla samo raditi kondiciju bez tenisa. Ovo mi je bio najduži period bez treninga otkako se bavim tenisom, veseli me što sam na terenu i nadam se da ćemo uskoro krenuti s turnirima- izjavila je Donna Vekić.

Tijekom dva mjeseca strogih epidemijskih mjera reprezentacija se nije okupljala, niti je zajednički trenirala. Kao i svi profesionalni sportaši i tenisačice su se prilagodile okolnostima i trenirale su samostalno. Popuštanje mjera značilo je povratak uobičajenim aktivnostima, a izbornica Iva Majoli vjeruje kako će se reprezentativke brzo vratiti u svoju staru formu.

-Napokon su se stvari donekle vratile u normalu nakon dvomjesečne stanke i boravka u kućama. Okupili smo se na teniskim terenima u što je moguće većem sastavu s obzirom na to da neke cure nisu iz Zagreba. Lijepo je vidjeti da su svi tu i da se svi počinju pripremati. Sada je bitno da se vratimo u formu, ali ovo su istrenirane cure i vjerujem da će se one brzo vratiti u natjecateljsku formu. Ne znamo što nas čeka s natjecanjima, ali nadamo se da će se u devetom mjesecu i sezona vratiti i da će sve biti kao prije- zaključila je izbornica Iva Majoli.

Tenisačice i tenisači diljem svijeta iščekuju novosti oko natjecateljskog tenisa u ovoj sezoni. Hrvatski teniski savez od samog početka krize prati razvoj situacije, te najavljuju i poteze za reaktivaciju teniskih turnira u Hrvatskoj.

Hrvatska
Sport