Općinsko vijeće Farkaševac

FARKAŠEVAC: ŽUC kreće u sanaciju tri mosta, po naseljima se uređuju dječja igrališta

Mostove u Žabnici, Prašćevcu i Zvoniku čeka rekonstrukcija
DSC_3344

Za manje od pola sata vijećnici Općinskog vijeća u Farkaševcu odradili su novu sjednicu. Dnevni red nije bio pretežak; uz odluke o upisima u Dječji vrtić Crvenkapica Farkaševac, vijećnici su većinom glasova prihvatili i ponudu najpovoljnijeg ponuditelja za provedbu manifestacije Ljeto u Farkaševcu, koja će se održati 14., 15. i 16. srpnja.

-Ljeto u Farkaševcu donosi niz novosti. Očekuje nas velika gastronomska ponuda, jako veliki broj izlagača i izvođača. Vjerujem kako će se za svakoga pronaći ponešto. Nadam se kako će svi uživati u našoj manifestaciji i dobro se zabaviti- rekao nam je načelnik Matija Copak.

Što se izvođača tiče poznato je kako u Farkaševac dolaze Kingsi, Leteći odred i Bosutski bećari.

Mostovi u Žabnici, Prašćevcu i Zvoniku idu u sanaciju

Načelnik Matija Copak, izvijestio je vijećnike kako Županijska uprava za ceste ovih dana kreće u sanaciju tri mosta na području općine – u Prašćevcu, Žabnici i Zvoniku.

-Nakon što smo sanirali i proširili cestu Farkaševac-Prašćevac u duljini od 4 kilometra, isto vjerujem uskoro očekuje i prometnicu od kružnog toka u Farkaševcu do centra Kabala u duljini od 2,5 kilometara. Vesele me te velike investicije u našu prometnu infrastrukturu. Kad govorimo o rekonstrukciji mostova važno je za napomenuti kako će se promet za naše mještane odvijati nesmetano, dok će se ostali prolaznici morati koristiti obilaznim pravcima- naglasio je Copak.

Uređeno pet dječjih igrališta po naseljima

Vijećnik Kruno Babić pohvalio je općinsku intenciju uređenja igrališta po naseljima. Za potrebe najmlađih uređena su dječja igrališta u Mačkima, Zvoniku, Bolču, Ivančanima i Prašćevcu, dok je šesto dječje igralište vezano uz Dječji vrtić Crvenkapica.

-Nećemo stati na tome, već ćemo nastaviti s uređenjem igrališta po onim naseljima gdje ih nema. Veseli me što ih djeca koriste, jer ona su i rađena za njih. Vjerujem kako ćemo kroz dvije do tri godine imati dječja igrališta po svim naseljima- poručio je načelnik.

Farkaševac
Politika