DONOSIMO RECEPT

Evo kako napraviti gustu juhu od poriluka

Izdvojite sat vremena da je napravite i oduševite ukućane
matheen-faiz-ElOtaqLcqb4-unsplash Unsplash/Ilustracija

Pripremite poriluk, krumpir, luk, mrkvu, kosti pečenog pileta, ulje, sol i svježi peršin za ovu prefinu juhu. Izdvojite sat vremena da je napravite i oduševite ukućane.

Ovaj recept količinski je dovoljan za okrijepu 6 ljudi ukusnom juhom, a za pripremu će vam trebati oko 55 minuta. Pripremite povrće i skuhajte ovu neodoljivu juhu.

  • 6 komada poriluka,
  • 3 komada krumpira,
  • 1 komad luka,
  • 2 komada mrkva,
  • 2 komada kosti od pečenog pileta,
  • maslinovo ulje,
  • sol,
  • listići svježeg peršina

Priprema:

Za temeljac, kosti od dva pečena pileta stavite u lonac s puno vode. Dodajte peršin i malo soli. Poklopite i kuhajte pet minuta nakon što zakipi. Pokupite pjenu s vrha, procijedite i stavite sa strane. Sitno nasjeckajte luk i dinstajte ga na laganoj temperaturi na maslinovom ulju.

Maknite s vatre prije nego što krene poprimati smeđu boju. Na luk dodajte poriluk narezan na kolutiće, mrkve i krumpir te ulijte temeljac. Posolite prema ukusu, pustite da zavrije i kuhajte dok lagano ključa oko 20 minuta. Nekoliko minuta prije kraja možete dodati komade bakalara, pišu 24 sata.

Gastro
Hrvatska