EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Doznajemo stanje po županijama

Pristižu najnovije informacije

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije novih 217 osoba pozitivno je na COVID-19, a preminule su dvije osobe. Među novozaraženima 48 je iz Velike Gorice, 22 iz Zaprešića, 20 iz Križa, 17 iz Ivanić-Grada, 14 iz Samobora, 13 iz Jastrebarskog, 11 iz Vrbovca, devet iz Svetog Ivana Zeline, osam iz Brdovca i Bistre, sedam iz Dugog Sela i Kloštar Ivanića, četiri iz Klinča Sela, Brckovljana, Dubrave i Krašića, tri iz Svete Nedelje, Rugvice i Marija Gorice, dvoje iz Pisarovine, dok po jednog novozaraženog ima Jakovlje, Luka, Stupnik, Kravarsko, Preseka i Farkaševac.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je trinaest novozaraženih osoba od Covida-19. Riječ je o šest osoba s područja grada Siska, dvije osobe s područja grada Petrinje, tri osobe s područja grada Kutine te dvije osobe s područja općine Lekenik.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 34 nova slučaja zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih osoba, njih 17, je s područja  Bjelovara, sedam je iz Čazme, dvije osobe su iz Daruvara, a po jedna novozaražena osoba iz Garešnice i Grubišnog Polja te općina Veliko Trojstvo, Štefanje, Veliki Grđevac, Dežanovac, Severin i Ivanska.

U Koprivničko-križevačkoj županiji koronavirusom je zaraženo 75 osoba, a preminule su tri osobe.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 55 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je preminula. Zaražene su 24 osobe iz Dubrovnika, 11 iz Konavala, šest iz Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, tri iz Vele Luke, po dvije iz Opuzena i Ploča te dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji.

Na području Zadarske županije 75 je novozaraženih koronavirusom, a preminule su dvije osobe. Među novozaraženima 29 ih je iz Zadra, desetero iz Preka, sedmero u Škabrnji, po troje u Benkovcu, Poličniku i Privlaci, po dvoje u Biogradu, Posedarju, Sv. Filipu i Jakovu i Zemuniku Donjem te po jedna osoba u Galovcu, Gračacu, Jasenicama, Ninu, Obrovcu, Pagu, Pakoštanima, Salima, Stankovcima, Sukošanu i Viru.

Na području Splitsko-dalmatinske županije potvrđeno je 298 novozaraženih osoba, a preminulih nema. Među novim slučajevima iz Splita ih je 100, Sinja 36, Solina i Kaštela po 19, Vrgorca 15, Marine osam, Trilja, Dugopolja, Omiša i Trogira po sedam te iz Imotskog i Jelse po šest. Po pet novozaraženih osoba je u Hrvacama i Podbablju, po četiri u Hvaru, Makarskoj, Podstrani i Dicmu, po tri u Baškoj Vodi, Otoku i Klisu, po dvije u Starome Gradu, Bolu, Prološcu, Cisti Provo, Segetu i Selcima, te po jedna novozaražena osoba u Komiži, Supetru, Visu, Vrlici, Dugom Ratu, Gradcu, Lovreću, Primorskom Dolcu, Pučišćima, Runovićima, Sutivanu, Tučepima i Zadvarju.

SLAVONIJA

Na području Osječko-baranjske županije 132 su novopozitivne osobe, a umrlo je devet osoba. Najviše novopozitivnih je s područja Osijeka i prigradskih naselja, njih 46. Slijedi Đakovo s 14 novooboljelih,  Našice s 12 te Čepin s osam novozaraženih. Beli Manastir i Valpovo bilježe po šest novopozitvnih, Belišće i Donji Miholjac po četiri, a Antunovac, Darda i Erdut po tri. Bilje, Đurđenovac, Feričanci, Koška, Petlovac, Podgorač i Semeljci imaju po dvije novopozitivne osobe, a Čeminac, Donja Motičina, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Popovac, Strizivojna, Šodolovci, Trnava i Vuka po jednu.

Na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 48 novih slučajeva zareze koronavirusom, a manje brojke mogu se pripisati manjem broju testiranih zbog blagdana.

ISTRA I PRIMORJE

U Primorsko-goranskoj županiji je utvrđena zaraza koronavirusom kod 188 novozaraženih osoba, a preminulih nema.

Na području Istarske županije potvrđeno je 67 novih slučajeva zaraze, dok su u pulskoj bolnici umrle tri covid pozitivne osobe.

U Ličko-senjskoj županiji od covida-19 je umrlo četvero ljudi, dok je u protekla 24 sata zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze: pet iz Gospića, četiri iz Otočca te po jedna osoba iz Senja i Korenice.

SJEVERNA HRVATSKA

Međimurska županija broji 153 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminulih nema.

U Varaždinskoj županiji je potvrđeno 135 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je šest osoba.

Hrvatska