NK Vrbovec se želi vratiti na staze stare slave

Emanuel Benković krenuo u ambiciozno slaganje momčadi za novu sezonu. Prvo pojačanje Vrbovca Nikola Rak

Dogovoren je i povratak braće Colarić, Domagoja i Josipa te Marija Ćosića i Matije Puhina
FOT_3561 FOTO: Prigorski.hr

Nogometaši Vrbovca imali su turbulentnu sezonu među četvrtoligašima. U konačnici je momčad osvojila tek deseto mjesto. Slabo je to za ambicije i renome kluba kakav je Vrbovec, koji se želi vratiti na staze stare slave. Upravo zbog toga treneru Emanuelu Benkoviću, koji je s Matejom Golubićem odradio proljetni dio sezone, date su odriješene ruke u slaganju momčadi koja će se boriti za prvo mjesto.

Naznake za to već su stvorene, jer je dogovoren dolazak iskusnoga Nikole Raka, iza kojega je prvoligaško iskustvo Lučkog i Šibenika. Uz njega, Vrbovec u svoje redove vraća braću Colarić, Domagoja i Josipa te Marija Ćosića i Matiju Puhina.

-Klub slavi 100 godina postojanja i imamo obvezu složiti respektabilnu momčad koja će se boriti za sam vrh tablice. Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Draženom Prelogom ima veliku zelju vratiti klub tamo gdje po svemu i pripada, a to je 3. HNL. Za sad smo doveli neka poznata imena i sigurno na tome nećemo stati, jer kao što je poznato zauzeli smo deseto mjesto i to nikako ne zadovoljava čelne ljude u klubu. Moja želja i želja mog pomoćnika Mateja Golubića bila je odmah vratiti domaće igrače koji su sigurno pojačanja za nas i par kvalitetnih igrača sa strane što će donijeti dodatnu kvalitetu. Imamo odličnu generaciju igrača 2004./2005. godišta koji žive u Vrbovcu, ali su iz raznoraznih razloga napustili klub i sad njih također moramo pokušati vratiti. S domaćim dečkima i dobrim igrama sigurno ćemo vratiti ljude na tribine koji će nam pomoći da ostvarimo svoj cilj, a to je povratak u Treću ligu- ispričao nam je Emanuel Benković.

FOTO: Prigorski.hr

S pripremama za novu sezonu Vrbovčani kreću već 15. srpnja, a već sada je dogovoreno devet pripremnih utakmica.

-1. kolovoza odlazimo na mini pripreme u Slavoniju, gdje ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice. Taj period ćemo iskoristiti i za bolje upoznavanje novih igrača što je jako bitno za ekipu. Nakon toga nam predstoji brušenje forme i početak prvenstva. Nadam se da će svi igrači biti zdravi i spremni ostvariti cilj koji je postavljen pred nas- zaključio je Benković.

Protivnici Vrbovčana u pripremnom periodu bit će Bednja (24. srpanj), Zagorec (27. srpanj), NAŠK (1. kolovoz), Čepin (4. kolovoz), Zelina (7. kolovoz), Nur (10. kolovoz), Trešnjevka (14. kolovoz) te Kloštar (21. kolovoz).

Sport
Vrbovec