Ema Bakula i Sara Habijančić srebrne na G2 Croatia openu

Emi Bakuli, koju očekuje kadetsko Svjetsko prvenstvo krajem srpnja, ovo je ujedno bio i probni turnir te za nju prvi ovako jaki turnir

Proteklog vikenda održan je G2 Croatia open, turnir iz serije Grand prix turnira Svjetske taekwondo federacije, koji je ugostio preko 970 natjecatelja iz više od 30 zemalja. TKD Velika Gorica predstavljali su juniorke Sara Habijančić i Marinela Bašković te kadetkinja Ema Bakula.

-Ovo nam je ujedno bio i posljednji turnir prije kratke ljetne stanke, te možemo konstatirati da smo odlično odradili prvi dio sezone gdje smo osvojili državne medalje u svim uzrasnim kategorijama i pet velikih medalja s G2 turnira koji se boduju za WTE rang listu juniora i kadeta- s ponosom ističe trener Igor Matić.

Emi Bakuli, koju očekuje kadetsko Svjetsko prvenstvo krajem srpnja, ovo je ujedno bio i probni turnir te za nju prvi ovako jaki turnir.

-S obzirom na iskustvo koje tek treba graditi kroz ovako teške turnire Ema se dobro snašla i odradila turnir na trenutno svoj najbolji način i osvojila srebrnu medalju. Od Eme u finalu je bila bolja predstavnica Azerbejdžana. Ema je s ovim srebrom osvojila svoje prve bodove na WTE rang listi te će od srpnja biti uvrštena vrlo vjerojatno u prvih 20 kadetkinja kategorije na WTE rang listi- kazao je Matić.

Srebrnu medalju osvojila je i Sara Habijančić, koja je tako nastavila odličan niz nastupa na G2 turnirima te je s ovim srebrom zaokružila polusezonu na impresivan način. Na sva četiri G2 turnira na kojima je nastupila osvojila je odličja (3 srebra i 1 bronca) te će s novih 12 osvojenih bodova od srpnja biti šesta juniorka na WTE rang listi juniorki.

-S ovim rezultatima zasluženo idemo na kratki odmor i već krajem srpnja počinjemo s pripremama za drugi dio sezone koji nam je izuzetno bitan kako bi ostali u top 10 WTE rang liste juniorki -59 na kraju godine- poručio je trener TKD Velika Gorica Igor Matić.

Marinela Bašković ostvarila je plasman na peto mjesto nakon poraza od predstavnice iz Njemačke u borbi za medalju.