Ekspresni povratak Varaždina u Prvu HNL

Kolo prije kraja nogometaši Varaždina osigurali su povratak u Prvu HNL

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U pretposljednjem 29. kolu Druge lige Varaždin je na domaćem terenu svladao Dugopolje s 2-1. Tako je Varaždin brzopotezno osigurao povratak u elitu jer je samo ovu sezonu boravio u drugoligaškom okruženju. Jedinom rivalu Rudešu je, kolo prije kraja, pobjegao na neuhvatljiva četiri boda prednosti.

Prva erupcija na varaždinskom stadionu dogodila se u 15. minuti i za to je uistinu bilo razloga. S više od 30 metara raspalio je japanski nogometaš Itsuki Urata i zabio za 1-0. Igralo se vrlo otvoreno s obje strane, nije ni Dugopolje bilo bezopasno, no domaći sastav je ipak diktirao ritam igri.

U 55. minuti Varaždin je povećao vodstvo, a strijelac je bio Fran Brodić koji je prethodno na susretu promašio četiri sjajne prilike. Tu drami nije bio kraj jer je u 66. minuti pogriješio Urata. Poskliznuo se, a njegovu nespretnost iskoristio je Ćubelić koji je smanjio na 1-2.

No, Varaždin je prednost sačuvao do kraja te je osigurao veliko nedjeljno slavlje na stadionu i u gradu, kao i povratak u Prvu HNL. Dugopolju, pak, ostaje da u posljednjem kolu obavi završnu borbu za ostankom u drugoligaškom okruženju.