Dvorana u Posavskim Bregima pod krovom

mirna

Jedno od većih gradilišta na području Ivanić-Grada je u Posavskim Bregima gdje su u tijeku radovi na izgradnji dvorane. Najvažniji cilj je postignut, jer dvorana je pod krovom, čime je osigurano da se tijekom zimskih mjeseci mogu odraditi radovi na unutarnjem uređenju. Upravo dinamika radova na dvorani bila je tema pitanja vijećnice Mirna Češković, na posljednjoj dvanaestoj sjednici Gradskog vijeća Ivanić-Grada.

-Kad je u planu dovršenje dvorane u Posavskim Bregima- upitala je vijećnica Češković.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš odgovorio je kako je posljednji proračunski rok za dovršetak ove investicije 31. prosinca sljedeće godine.

-I prošli sam puta kazao kako radovi nešto kasne, no najvažnije je kako je dvorana pod krovom. Ono što znam je kako su krenuli i radovi uz instalacije. Teško mi je reći neki datum, no ono što je sigurno dvorana će biti završena u razumnom vremenskom roku. Nezahvalno mi je davati procjene, jer odstupanja od mjesec dana sigurno su moguća- odgovorio je gradonačelnik Leš istaknuvši kako u okviru ove javne nabave nije bila obavljena i ona za opremu.

-To je pred nama i toga nema u ovogodišnjem proračunu. U nadolazeći proračun morat ćemo staviti nabavku opreme za tu sportsku dvoranu. Već sam u pregovorima sa županom oko toga da i županija u taj dio uđe s nekim postotkom, barem 50 posto- pojasnio je gradonačelnik.

U kontekstu dvorana važno je za napomenuti kako je Zagrebačka županija raspisala natječaj za obnovu „male dvorane“ u centru.

-Isto tako Grad će u svom proračunu za sljedeću godinu iznaći sredstva za izmjenu parketa u Žeravincu. Radi se o nekih 600 tisuća kuna što bi osigurao Grad, a imamo obećanja da će i Županija osigurati isto takav iznos. To ne mogu garantirati, no imam usmena obećanja da će tome tako biti, te da će se to u županijskom proračunu za sljedeću godinu i vidjeti- kazao je na temu ulaganja u sportske dvorane gradonačelnik Javor Bojan Leš. (FOTO: Zoran Ožetski)

Grad
Hrvatska
Ivanić-Grad
Ostalo
Zagrebačka županija