Kriminalističko istraživanje se nastavlja

Dvojica maloljetnika pljačkala vršnjake u centru Zagreba, policija im prišila najmanje pet razbojstava

U pljačkama su im društvo često pravile druge mlađe muške osobe
bullying

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad dvojicom maloljetnika koje se tereti za pet razbojstava, od kojih je jedno ostalo u pokušaju.

Jedno se dogodilo u Jurišićevoj ulici, 26. siječnja oko 17:50 sati, kada su u društvu još dvije zasad nepoznate mlađe muške osobe, prišli s leđa maloljetniku te mu iz novčanika otuđili 100 eura, nakon čega su se dali u bijeg. Četiri dana ranije, 22. siječnja oko 21:30 sati, u prolazu nebodera koji iz Ilice vodi u Petrićevu ulicu, zatražili su od maloljetnika novac, a jedan od osumnjičenih mu je počeo pretraživati džepove te iz novčanika ukrao 15 eura, nakon čega su pobjegli. Dan ranije, 21. siječnja oko 16:30 sati, u društvu još tri zasad nepoznate mlađe muške osobe, na Trgu bana Josipa Jelačića prišli su dvojici maloljetnika, verbalno im zaprijetili i tražili novac te su obojica, iz straha, dali sveukupno 23 eura. Naposljetku, 13. siječnja oko 22:30 sati, u društvu još tri zasad nepoznate maskirane mlađe muške osobe, prišli su s leđa trojici maloljetnika u Radićevoj ulici, verbalno im zaprijetili i tražili novac. Dvojica su rekla da nemaju novca, dok im je treći dao 50 eura, a jedan od osumnjičenih je drugom maloljetniku počeo pretraživati odjeću te mu iz džepa ukrao 200 eura.

Ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 390 eura, dok je po dovršetku istraživanja protiv osumnjičenih maloljetnika podnijeto posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu. Policija nastavlja utvrđivanje okolnosti i drugih sličnih događaja u centru te traga za ostalim počiniteljima.

Crna kronika
Grad Zagreb