Dvojac pokušao izbjeći plaćanje popravka automobila od 58 tisuća kuna

Policija ih je uhitila pri pokušaju izlaska iz Hrvatske

Dvojica Finaca pokušali su izbjeći plaćanje popravka njihovog automobila i troškove zamjenskog vozila, od 58 tisuća kuna u servisu na području Bakra, ali ih je policija uhitila pri pokušaju izlaska iz Hrvatske, izvijestila je primorsko-goranska policija.

Dvojica finskih državljana  od 41 i 48 godina oštetili su svoj automobil Audi u prometnoj nesreći u Selcu početkom studenoga, a odveli su ga na popravak u automehaničarsku radionicu u okolici Bakra, gdje su dobili zamjenski WV Golf..

Nakon što je njihov automobil popravljen nisu se odazivali na telefonske pozive i poruke servisa da bi preuzeli vozilo. U nedjelju, 27. studenoga, vlasnik radionice je primijetio da popravljenog finskog Audija nema na parkiralištu ispred radionice, a na njegovu mjestu nalazio se zamjenski Golf.

Policija je, po dojavi, dvojicu Finskih državljana zaustavila i uhitila na graničnom prijelazu Rupa. Utvrđeno je da su oni ispred radionice stigli noću 27. studenoga, rezervnim ključem otvorili i pokrenuli svoj Audi i pobjegli. Račun za popravak automobila te za najam drugog automobila je oko 58 tisuća kuna, za koliko je oštećen vlasnik servisa.

Nakon uhićenja i kriminalističkog istraživanja privedeni su pritvorskom nadzorniku. Policija ih je prijavila nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjivo djelo prijevare.