Dvije škole u zaprešićkom kraju prelaze na on-line nastavu

Očekivani povratak u školu je 9. studenog

Koronavirus sve više uzima maha i u školama zaprešićkog kraja. Gotovo od početka školske godine nekoliko učenika i nastavnika osnovnih škola zaprešićkog kraja, kao i Srednje škole ban Josip Jelačić u Zaprešiću, imaju mjeru samoizolacije ili su pozitivni na COVID-19.

Jesenski praznici dobro su došli da svi zajedno malo predahnu i smanje kontakte, ali to ipak nije pomoglo da se dvije osnovne škole u cijelosti ne prebace na on-line nastavu. Umjesto u školske klupe, učenici Osnovne škole Jakovlje i Osnovne škole Antuna Augustinčića iz Zaprešića, od srijede do petka nastavu će pratiti on-line, a očekivani povratak u školu je 9. studenog.

-Vjerujem da je ovo najbolje moguće mjera kojom želimo reducirati kontakte učenika i nastavnika na najmanju moguću mjeru. Za ovu mjeru „C“ odlučio se općinski stožer Civilne zaštite u suradnji s doktorom Ivicom Crnicom iz Jakovlja , a uz školu u Jakovlju mjera se odnosi i na područne škole u Igrišću i Kraljevom Vrhu. Razlog je nekoliko pozitivnih učenika i jedan sa simptomima za kojeg još nisu stigli rezultati testiranja- rekao je načelnik Stožera Općine Jakovlje Mario Hlad.

Slična je situacija i u zaprešićkoj OŠ Antuna Augustinčića, samo što će tamo on-line nastavu pratiti učenici viših razreda. Ta mjera je posljedica trenutne epidemiološke situacije i izrečenih mjera samoizolacije za dio učitelja i učenika.