Dvije najbolje svjetske visašice dolaze na Hanžekovićev memorijal

Jedna od najkvalitetnijih disciplina 70. Hanžekovićevog memorijala zasigurno će biti natjecanje skakačica u vis
Hanzek-visasice Zagreb, 060916.Atletski stadion Mladosti na Savi.66. Memorijal Borisa Hanzekovica, Zagreb meeting 2016.Skok s motkom, zenske.Na fotografiji: Levchenko Yulia.Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U Zagreb, naime, dolaze dvije prvoplasirane sa svjetske ljestvice, Ukrajinke Julija Levčenko i Jaroslava Mahučih. Njih dvije jedine su ove sezone preskočile dva metra i s preskočenih 200 cm dijele prvo mjesto na ljestvici visašica.

Levčenko je svjetska doprvakinja iz Londona 2017., a godinu dana ranije skakala je i na Hanžekovićevom memorijalu. Mahučih je svjetsko srebro osvojila na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Dohi, gdje je s preskočenih 204 cm postavila i svjetski rekord za atletičarke mlađe od 20 godina.

Osim njih, na stadionu Mladosti će 15. rujna skakati i Nicola McDermott, četvrta na svjetskoj ljestvici visašica (198 cm), te Erika Kinsey koja je na toj listi trenutačno peta (195 cm). U možda i najjačem ovogodišnjem natjecanju skakačica u vis nastupit će i tri najbolje hrvatske visašice – Ana Šimić (178 cm), Tihana Jeletić (178 cm) i Sara Aščić (176 cm).

Grad Zagreb
Hrvatska
Sport