DVD Harmica zakoračila u drugo stoljeće

Stotu obljetnicu osnutka proslavilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Harmica
dvd_harmica_280522_autor_fotografije_drazen_kopac__1.jpg__648x432_q85_subsampling-2 Dražen Kopač

Stotu obljetnicu osnutka proslavilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Harmica.

-Pogrešno bi bilo govoriti o Harmici, a ne spomenuti vatrogasce i našu uzornu vatrogasnu organizaciju, jer vatrogasci su sudionici svih društvenih zbivanja na našem području. A po zalaganju, te nesebičnom pružanju pomoći sasvim sigurno i vodeća organizacija- na proslavi je rekao predsjednik društva Franjo Krčan i naglasio da je barem jedan član svakoga domaćinstva ujedno i član ovoga društva.

-Slobodno možemo reći da je vatrogastvo u genima Harmičana- rekao je Krčan.
Društvo je, na inicijativu učitelja Ive Semeraja, osnovano u svibnju 1922., kao DVD Šenkovec sa sjedištem u Harmici, da bi četiri godine kasnije promijenilo ime u DVD Harmica.

Dražen Kopač

-Osim što redovito obnavljamo svoju operativnu sposobnost, aktivno sudjelujemo u svim zadaćama koje pred nas stavlja VZO Brdovec. Uvijek smo spremni reagirati kada je nekome potrebna pomoć- podnoseći izvješće o radu u proteklim godinama rekao je Zvonimir Dražić, tajnik društva.

Kao izaslanik predsjednika države svečanosti je prisustvovao načelnik Brdovca Alen Prelec, a kao izaslanik predsjednika Vlade RH gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. U ime Zagrebačke županije prisutna je bila predsjednica Skupštine Martina Glasnović.

-Zahvala što čuvate vrijednosti koje pronose vatrogasci: zajedništvo i veliko srce za druge- rekla je Glasnović, dodavši da je u Zagrebačkoj županiji najviše vatrogasaca u Hrvatskoj.

Sto godina društva vatrogascima Harmice čestitao je i predsjednik VZ Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, poručivši da vatrogastvo u ovome naselju, s mladima i u zajednici aktivnim vatrogascima, ima svjetlu budućnost.

Brdovec
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija