DVD Bobovec traži što bolji rezultat na Državnom natjecanju

Bobovčani iskustva na natjecanjima imaju napretek

Članovi DVD-a Bobovec ove nedjelje sudjeluju na VIII. Državnom natjecanju, a iskustva na natjecanjima imaju napretek. Prve korake u vatrogastvu današnja postava muškog A odjeljenja započela je 2003. godine u kategoriji pomladak tzv. brentače u kojoj su se natjecali kao dječaci od 6 do 12 godina.
Odrastanjem počinju vježbati najpopularniju vatrogasnu disciplinu u kategoriji muška A vježbu 3-1-A. Dugogodišnjim vježbanjem, naporima, odricanjem i prije svega prijateljstvom na natjecanjima se počinju isticati sjajnim rezultatima. Pobijedivši na Općinskom natjecanju općine Dubravica 2011. godine, plasirali su se na Županijsko natjecanje Zagrebačke županije, gdje su se odličnim rezultatom plasirali na Državno natjecanje u Zadru 2012. godine, a potom iste godine na Izlučno natjecanje u Varaždinu na kojem ostvaruju plasman za sudjelovanje na 15. vatrogasnoj olimpijadi CTIF-a 2013. godine u Mulhouseu (Francuska) na kojoj su osvojili zlatnu medalju. Nakon tog najvećeg uspjeha u povijesti DVD-a Bobovec nastavili su sudjelovati na brojnim domaćim i međunarodnim kupovima, pokaznim vježbama, a isto tako ta brojna natjecanja i vježbe doprinijele su uspostavi prijateljskih suradnji i pobratimstva.

Njihov trud i angažman prepoznala je lokalna zajednica i stanovništvo zahvaljujući čijim se donacijama kontinuirano obnavlja vatrogasni dom i unaprjeđuje vatrogastvo u općini Dubravica. To povjerenje lokalne zajednice DVD Bobovec opravdava organizacijom brojnih manifestacija koje prvenstveno okupljaju obitelj i mlade.

Ove nedjelje pred ovom ekipom je novi izazov – Državno natjecanje koje će se održati u Varaždinu na kojem će se pokušati plasirati na Vatrogasnu olimpijadu koja se iduće godine održava u Celju. Inače, svi članovi natjecateljskog odjeljenja muške A ekipe također su i operativni članovi DVD-a Bobovec koji su osposobljeni za obavljanje vatrogasne djelatnosti koju obavljaju u humanitarnom duhu, dobrovoljno, stručno, s puno volje, bez naknade i plaće.

Na Državnom natjecanju za DVD Bobovec nastupit će: Marko Nemčić, Karlo Stiperski, Martin Nemčić, Željko Stanišak, Matija Nemčić, Antonio Nemčić, Ivica Stanišak, Drago Horvat, Ivan Ivanuš i Tomislav Horvat.