Dugo Selo se kreditno zadužilo za 3,8 milijuna kuna

Na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća Dugog Sela, vijećnici su većinom glasova donijeli odluku o kreditnom zaduženju grada na iznos od 3,8 milijuna kuna. Prvotni plan Grada bilo je podizanje kredita od 7,5 milijuna kuna, no nakon sastanaka vodstva Grada s predstavnicima političkih stranaka, vijećnicima, kao i s predsjednikom Gradskog vijeća Darjanom Budimirom i njegovim zamjenicima pronađeno je rješenje da se ide u zaduženje od 3,8 milijuna kuna, što će se utrošiti na energetsku obnovu Glazbene škole.

Spomenuti kredit podići će se kod Zagrebačke banke na rok od dvije godine s kamatnom stopom od 0,95 posto. Prva rata na naplatu dolazi 31. ožujka sljedeće godine, dok bis e posljednja rata trebala otplatiti 31. prosinca 2021. godine.

-Ovo je usuglašeno na posljednjem sastanku, gdje je odlučeno kako će se izgradnja obilaznice u Poduzetničkoj zoni Puhovec pokriti preraspodjelom sredstava, dok se odustaje od otkupa parcela u Krležinoj ulici- rekao je uvodno pročelnik za gospodarstvo i financije Dean Dragičević.

Kruno Blažinović nije bio zadovoljan što se odustalo od planiranog kreditnog zaduženja, s obzirom na kamatnu stopu koja je dobivena.

-Ovo je poklonjen novac. Zašto se odustalo od projekata. Sve su to naši projekti, nema tu podjela na naše i vaše projekte- istaknuo je vijećnik Blažinović, s kojim je mišljenje podijelio i vijećnik Stjepan Štefinovec.

-Sredstva su nikad jeftinija, a mi smo odustali od svega- ponovio je Štefinovec.

Gradonačelnik Nenad Panian kazao je kako je obnova Glazbene škole prioritet.

-Moramo pomiriti ovaj grad. Uostalom, tko kaže da nije moguće novo zaduženje- kazao je gradonačelnik.

Zašto se odustalo od projekata zanimalo je i vijećnika Sinišu Kljajića.

-Moramo biti odgovorni prema javnom novcu, zbog čega izražavam zadovoljstvo kamatnom stopom koju smo dobili. Od projekata se nije odustalo. Razvoj grada je dinamičan, a on će biti rezultat naših dogovora- ponovio je predsjednik Budimir.

Nakon svega predloženo kreditno zaduženje usvojeno je većinom glasova, dok su tri vijećnika ostala suzdržana po tom pitanju.