NK Dugo Selo s optimizmom ulazi u nastavak prvenstva

Dugo Selo proljeće otvara protiv Krka: Fintić: Pozivam navijače da nas podrže u pohodu na prvu pobjedu

Utakmica Dugo Selo-Krk na Gradskom stadionu u Dugom Selu igra se od 15 sati
DSC_7286

Nogometaši Dugog Sela s puno optimizma dočekuju proljetni nastavak prvenstva SuperSport 2. NL. Jesenska polusezona za dugoselski klub i nije bila previše uspješna. S tek 15 bodova momčad je zauzela skromno 13 mjesto, zbog čega se u proljetnom nastavku prvenstva traži bijeg s dna i što mirniji završetak sezone.

Zimski mercato u dugoselskom trećeligašu bio je izrazito prometan, jer momčad su napustili Karlo Darojković (NK Trnje), Marijan Starčić (NK Kustošija), Toni Barišić (Bjelovar), Jacob Tarasenko (Isa Town) i Filip Crnolatec (SV Wilhelmshaven), dok su u Dugo Selo pristigli Antonio Lebar (NK Kustošija), Lovro Mraković(NK Bistra), Josip Marinić (NK Jarun), Mihael Zorica (NK Trnje), Josip Miškić (NK Sesvete) i Josip Barjašić (FC Singen 04). Momčad je u pripremnom razdoblju odigrala šest utakmica i zabilježila pet pobjeda (Lukavec 1:0, Zelina 3:1, Vrapče 5:1, Istra Pula 13:0, NK Rugvica 4:1) i poraz od HNK Gorice (4:0).

U proljetni pohod momčad trenera Sejada Halilovića krećem domaćom utakmicom protiv izravnog konkurenta u borbi za ostanak – Krka, koji se s 12 bodova nalazi mjesto ispod Dugog Sela.

-Prioritet nam je da seniori ostanu u ovome rangu i da što prije napuste ovu opasnu zonu. Vjerujem kako smo se dobro pojačali na onim pozicijama gdje smo bili slabiji, tako da sam uvjeren da u proljetni nastavak prvenstva ulazimo jači nego što smo to bili jesenas. U subotu starta prvenstvo, a onda ćemo biti pametniji. Pozivam ovim putem sve naše navijače da nas podrže u pohodu na prvu proljetnu pobjedu- kazao nam je predsjednik Nogometnog kluba Dugo Selo Damir Fintić kojeg naročito raduje veliki iskorak koji je napravljen glede Škole nogometa.

-I u ovom prijelaznom roku došlo nam je dosta nove djece, tako da smo već sada prešli broju od 350 djece u svim omladinskim kategorijama. Nastavimo li u ovom ritmu vjerujem kako ćemo do ljeta imati i 400 polaznika u Školi nogometa. Očekuju nas velike obaveze i u ovom segmentu, jer mladež očekuju brojni turniri- naglasio je Fintić.

Predsjednik dugoselskog trećeligaša na kraju je s ponosom istaknuo kako je NK Dugo Selo danas stabilan klub koji s puno optimizma glede prema naprijed.

-Gledajući financijski prošlu, ali i ovu godinu kako je krenula, klub je stabilan. To nam daje onaj zamašnjak za dalje kako bi radili što bolje i bolje- poručio je Damir Fintić, zahvalivši se svima koji pomažu u radu kluba.

Dugo Selo
Sport