Dubravici 250 tisuća kuna za dogradnju vodoopskrbne mreže na Vinskom putu

Načelnik Općine Dubravica Marin Štritof potpisao je s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac Ugovor o sufinanciranju dogradnje mreže vodoopskrbe na nerazvrstanoj cesti Vinski put u naselju Pologi. Ministarstvo je kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške regionalnom razvoju za tu namjenu osiguralo 250 tisuća kuna. Ukupna vrijednost investicije je 570 tisuća kuna.

-To znači da ćemo prije same izgradnje Vinskog puta kao ceste provesti vodoopskrbni sustav tako da će ta cesta biti opskrbljena vodom te će se ljudi moći normalno priključiti na sustav- rekao je načelnik Marin Štritof otkrivši nam pri tome i neke od apliciranih projekata.

-Aplicirali smo izgradnju nogostupa Ministarstvu graditeljstva, nabavku komunalne opreme, u Hrvatskoj turističkoj zajednici prijavili smo podest za promatranje biljke rosike u njenom staništu u Cretu Dubravica. Prijavili smo na Ministarstvo demografije obnovu zgrade vrtića. Čekamo da i županija otvori natječaje jer i tu ćemo se prijaviti, jer projektna dokumentacija nam je gotova- o prijavljenim projektima će načelnik Štritof.