Dražen Sudinec upozorio na nezakonita zapošljavanja u LAG-u Prigorje

Vijećnik Sudinec na aktualcu vrbovečkog Vijeća rekao je kako su upravo sa strane gradonačelnika Kralja i Križevaca vršeni pritisci za zapošljavanje

Za riječ se na aktualcu vrbovečkog Gradskog vijeća javio je nezavisni vijećnik Dražen Sudinec, koji je gradonačelnika Kralja prozvao zbog ignoriranja akademskog kipara Mate Turića, ali i zbog zapošljavanja u LAG-u Prigorje, gdje se u posljednje vrijeme prema njegovim saznanjima osobe zapošljavaju bez natječaja.

-Prije su se ljudi zapošljavali preko natječaja i imali su visoku stručnu spremu. Istekom ugovora na određeno, ugovori im nisu produženi, ali su 1. siječnja 2019. godine zaposlene Maja Novosel te vijećnica iz Križevaca Tena Teklić. Došle su bez ikakvog radnog iskustva i sa srednjom stručnom spremom. Iako su dobile ugovor na određeno, nakon jedanaest mjeseci dali ste im ugovore na određeno. U međuvremenu jednom je agronomu istekao ugovor te je poslan kući. Objasnite mi ovu logiku zapošljavanja– upitao je Sudinec.

Gradonačelnik Denis Kralj mu je odgovorio kako ne zna zašto je ovo pitanje uputio njemu, na što mu je vijećnik Sudinec rekao kako su upravo s njegove i strane gradonačelnika Križevaca vršeni pritisci za zapošljavanje.