Dražen Kutleša službeno imenovan nadbiskupom koadjutorom Zagrebačke nadbiskupije

U svom obraćanju vjernicima Kutleša je obećao "svoju blizinu i molitvu, napose svim obiteljima, mladima, djeci, bolesnima i nemoćnima, socijalno ugroženima i marginaliziranima"
dražen kutleša Miroslav Lelas/PIXSELL

Papa Franjo imenovao je dosadašnjeg splitsko-makarskog nadbiskupa i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije Dražena Kutlešu nadbiskupom koadjutorom Zagrebačke nadbiskupije, priopćio je Nadbiskupski ordinarijat.

Ističu kako je točno u podne objavljena vijest, pristigla iz Apostolske Nuncijature u Hrvatskoj, da je papa Franjo Kutlešu imenovao nadbiskupom koadjutorom Zagrebačke nadbiskupije. Papa je istovremeno imenovao zadarskog nadbiskupa u miru Želimira Puljića, apostolskim upraviteljem Splitsko-makarske nadbiskupije.

U svom obraćanju, u priopćenju, nadbiskup Kutleša obratio se vjernicima Zagrebačke nadbiskupije kojima je obećao “svoju blizinu i molitvu, napose svim obiteljima, mladima, djeci, bolesnima i nemoćnima, socijalno ugroženima i marginaliziranima”.

– Vas, dragi vjernici Zagrebačke nadbiskupije i cijele Domovine, na početku preuzimanja ove časne službe molim da se pridružite mojoj molitvi da mi Gospodin udijeli snagu, mudrost i ‘pronicavo srce da može … razlikovati dobro od zla’ (1Kr 3,9), da vođen Duhom Svetim, što bolje mogu vršiti službu koju mi je povjerio, rekao je Kutleša.

Zamolio je i sve one koji vrše odgovorne službe na društvenom, ekonomskom i političkom polju, kao i sve ljude dobre volje, za suradnju i otvorenost u skrbi za opće dobro, da zajedno, uključujući jedni druge, objektivno procjenjuju situacije i donositi najmudrije odluke.

Grad Zagreb
Hrvatska
Vjera