Dražen Barišić: Gašenje Plemenite opčine turopoljske ne dolazi u obzir

Plemenita opčina Turopoljska prošlog je tjedna primila pravomoćnu presudu po tužbi iz 2008. godine po kojoj državi treba isplatiti 187 tisuća kuna odštete. Riječ je o tek prvoj presudi od tri sudska procesa pokrenuta prije više od deset godina protiv POT-a i tadašnjeg župana, zbog nemara kod uzgoja turopoljske svinje.

-S obzirom na posljednje zbivanje pitamo se ima li uopće smisla ići u novi mandat. Zbog ove ovrhe na stolu je i naša opcija gašenja Plemenite opčine turopoljske, zbog toga je moje pitanje hoće li Grad stati iza udruge da prebrodi ovo razdoblje- upitao je gradonačelnika vijećnik Stjepan Kosić koji je ujedno i zamjenik župana Plemenite opčine turopoljske.

Gradonačelnik Dražen Barišić poručio je kako ne dolazi u obzir gašenje udruge, jer Plemenita opčina turopoljska je Gradu važna, budući da ona svojim djelovanjem reklamira Veliku Goricu diljem Hrvatske.

-Mi ćemo apsolutno stajati vama iza leđa i s vama se boriti protiv onoga što ste naslijedili. Vi niste krivi za ono što se dogodilo prije deset godina. Bit će mi drago da se to što se prije desetak godina dogodilo napokon i raspetlja. Plemenita opčina turopoljska povijesna je udruga na ponos našeg grada. Ovo je jedan od najjačih udara na Plemenitu opčinu turopoljsku u novijoj povijesti. Plemenita opčina turopoljska čuva i njeguje našu tradiciju i povijest te su nositelji mnogih društvenih događanja- kazao je gradonačelnik Barišić.