Dragutinu Kovačeviću uručen Grand Prix za najbolju karikaturu

Započeo je Međunarodni zagrebački salon auto-karikature, kojeg Zagrepčanke i Zagrepčani mogu razgledati do 7. prosinca u auli Gradske uprave

Grad Zagreb

Aula Gradske uprave još je jednom postala izložbeni prostor za autore koji sudjeluju na Međunarodnom zagrebačkom salonu auto-karikature. Ovogodišnji, 14. po redu Salon otvorio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Temu “Bijes na cesti” duhovito su iscrtali karikaturisti iz 58 zemalja, a prijavljeno je čak 566 radova. Najbolji je bio hrvatski karikaturist Dragutin Dado Kovačević, kojem je pročelnik Lovrić uručio nagradu Grand Prix.

– Ovo je još jedan dokaz da je unatoč ovim teškim vremenima, kultura u Zagrebu živa i žilava, rekao je pročelnik Lovrić te pozvao sugrađane da posjete izložbu kako bi unatoč svemu sačuvali vedar duh i životnu radost.

Predsjednik žirija Nenad Zuber izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim Salonom te se našalio kako je velik broj pristiglih radova otežao posao žiriju. Kao razlog velikog odaziva iz godine u godinu, istaknuo je univerzalnost i aktualnost teme – automobila.

Zagrepčanke i Zagrepčani mogu razgledati izložbu do 7. prosinca.