DOZANJEMO: Evo kako će se Sveti Nikola dočekati u zaprešićkom kraju

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, u zaprešićkom kraju će se ove godine podjela darova djeci u povodu blagdana sv. Nikole organizirati bez održavanja prigodnih priredbi

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, u zaprešićkom kraju će se ove godine podjela darova djeci u povodu blagdana sv. Nikole organizirati bez održavanja prigodnih priredbi.

Svaka općina ima specifična pravila, pa tako na području grada Zaprešića pozivaju sve roditelje djece s prebivalištem na području Grada Zaprešića, u dobi od 0 do 10 godina, odnosno do 4. razreda osnovne škole, koja nisu polaznici DV Maslačak, DV Vrtuljak, OŠ A. Augustinčića, OŠ LJ. Gaja ili OŠ Kupljenovo da preuzmu prigodne darove u povodu Svetog Nikole prema mjestu stanovanja i rasporedu kojeg možete pogledati ovdje. Djeci polaznicima dječjih vrtića i osnovnih škola čiji je osnivač Grad Zaprešić (DV Maslačak, DV Vrtuljak, OŠ Antuna Augustinčića, OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Kupljenovo) darovi će biti podijeljeni u dječjim vrtićima i osnovnim školama.

Na području Općine Dubravica, učenicima Područne škole Dubravica poklon paketi će se uručiti u školi, dok će se djeci koja pohađaju vrtić “Smokvica” u Dubravici paketi uručiti u vrtiću, poštivajući sve epidemiološke mjere uslijed pandemije virusa COVID-19. Za svu ostalu djecu s prebivalištem na području općine koja imaju više od jedne godine, a nisu polaznici škole ili vrtića, roditelji mogu prigodne poklone za svoju djecu preuzeti u sjedištu Općine Dubravica, Pavla Štoosa 3, u razdoblju od 2. do 3. prosinca do 15 sati.

Prigodni poklon paketi djeci predškolskog uzrasta (od 1 do 7 godina) bit će podijeljeni u Dječjem vrtiću Bambi na području općine Marija Gorica. Učenicima od 1. do 8. razreda poklon paketi bit će podijeljeni u OŠ Ante Kovačića. Roditelji djece koja ne pohađaju dječji vrtići i djece koja pohađaju OŠ Ivana Perkovca u Šenkovcu, a imaju prebivalište na području Općine Marija Gorica, moći će preuzeti svoje poklon pakete u prostorijama Općine Marija Gorica uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i prethodnu najavu. Datumi podjele poklon paketa objavit će se na službenoj Internet stranici Općine Marija Gorica.

U povod blagdana svetog Nikole Općina Pušća će i ove godine podijeliti prigodne darove djeci, no na malo drukčiji način. Poklon paketi bit će uručeni učenicima putem OŠ Pušća dok će paketi djeci koja pohađaju program male škole ili redovan program vrtića biti uručeni putem dječjeg vrtića Bambi. Za svu djecu koja ne pohađaju OŠ Pušća ili dječji vrtić Bambi roditelji su se trebali predbilježiti u Općini Pušća kako bi se osigurala podjela darova uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Prigodne poklon pakete dobivaju djeca s prebivalištem na području Općine Pušća!

U povodu blagdana svetoga Nikole i Općina Luka je osigurala podjelu prigodnih paketa za svu djecu od 0 godina do 8. razreda osnovne škole. S obzirom na specifične okolnosti, podjela paketa će za djecu koja pohađaju dječji vrtić i predškolu biti organizirana u dječjem vrtiću u Luki, a za učenike osnovne škole za vrijeme nastave u petak, 4. prosinca. Roditelje djece koja ne spadaju u nijednu od navedenih skupina, iz Općine Luka pozivaju da pakete pojedinačno preuzmu u prostorijama Općine Luka, u petak, 4. prosinca od 12 do 14 sati ili od 7. do 9. prosinca uz prethodnu telefonsku najavu i pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Općina Brdovec i ove godine poklone je pripremila za djecu s prebivalištem na području Općine Brdovec do 4. razreda osnovne škole uključujući i 4. razrede. Djeca koja pohađaju osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, Pavla Belasa i Ivana Perkovca, te dječje vrtiće Videk i Mali kaj poklone će primiti u ustanovama dok je svu ostalu djecu potrebno prijaviti predsjednicima vijeća mjesnih odbora.

Općina Bistra će djecu koja pohađaju DV Kapljica obradovati u petak, 4. prosinca, jer će ih u njihovim ormarićima dočekati pokloni sv. Nikole, a Općina Jakovlje će poklone pripremiti za djecu u dječjem vrtiću, maloj školi i učenicima osnovne škole i područnih škola od 1. do 4. razreda. Isto tako, Općina Jakovlje nastavit će tradiciju darivanja djece rođene tijekom ove godine, a poklon bonove roditeljima će uručiti krajem ovog mjeseca..