Dovršena energetska obnova škole u Rovišću vrijedna 15,2 milijuna kuna

Školu u Rovišću sada pohađaju 543 učenika i u posljednje tri godine nije smanjen broj učenika
158AB3C5-CC0B-4952-9FF4-470945B00DBD Bjelovarsko-bilogorska županija

Učenici Osnovne škole Rovišća od srijede su ponovno na nastavi u svojim učionicama nakon energetske obnove zgrade i pripadajuće školsko-sportske dvorane, vrijedne 15,2 milijuna kuna, koja je počela u srpnju prošle godine.

Školu u Rovišću sada pohađaju 543 učenika i u posljednje tri godine nije smanjen broj učenika.

Novoobnovljenu školu i dvoranu obišao je župan Marko Marušić u pratnji ravnateljice Blanke Klemić i načelnika općine Rovišća Slavka Prišćana.

-Ugovor je bio potpisan u srpnju prošle godine i svi radovi su odrađeni u roku. Županija je u obnovi participirala s 4,1 milijun kuna vlastitih financijskih sredstava. Raduje me što je ova priča dovršena i što učenici, kao i cjelokupno školsko osoblje, sada rade u daleko kvalitetnijim uvjetima nego je bilo ranije. S obzirom na to da cijene energenata vrtoglavo rastu, na ovaj način je školi omogućeno ostvariti određenu uštedu- poručio je župan Marko Marušić.

Osim energetske obnove, zahvaljujući kojoj će računi biti bitno niži od dosadašnjih, izvedeni su i dodatni radovi pa je tako, primjerice, napravljena nova knjižnica, a stara je prenamijenjena u čitaonicu, što je pomoglo da samo dva razreda imaju popodnevnu nastavu, objasnila je ravnateljica Klemić.

Hrvatska
Ostalo
Regija