Dosad prikupljeno 157.000 potpisa podrške referendumskoj inicijativi “Zaštitimo hrvatsku kunu”

Do 7. studenog trebaju prikupiti 368.867 valjanih potpisa građana
kovanice novac Emica Elveđi/PIXSELL

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i predstavnik Organizacijskog odbora referendumske inicijative “Zaštitimo hrvatsku kunu” Marko Milanović Litre izjavio je u Zagrebu da je u pet dana prikupljeno 157.000 potpisa te da su organizatori zadovoljni tijekom prikupljanja.

– U prvih pet dana zahvaljujući našim volonterima, članovima Hrvatske stranke prava i Hrvatskih suverenista uspjeli smo do jučer do 17 sati prikupiti 157.000 potpisa, rekao je Milanović Litre na konferenciji za novinare na mjesto gdje se prikupljaju potpisi na središnjemu zagrebačkom trgu.

Inicijativu za referendum pokrenuli su stranka Hrvatski suverenisti, Hrvatska stranka prava, Neovisni za Hrvatsku i Generacija obnove, a do 7. studenog trebaju prikupiti 368.867 valjanih potpisa građana.

Potpisi se prikupljaju na 250 lokacija u cijeloj zemlji, a građani se tako izjašnjavaju jesu li za to da u Ustav uđe odredba da je novčana jedinica Republike Hrvatske kuna, koja se dijeli na stotinu lipa i da odluku o promjeni novčane jedinice donose birači na referendumu.

– U ovom trenutku smo zadovoljni dinamikom prikupljanja potpisa, pogotovo nakon prvog dana i medijske prisutnosti koju smo dobili. Ljudima je puno jasnije za što se zalažemo i koji je naš cilj s ovom referendumskom inicijativom, a to je veća demokracija u Hrvatskoj, rekao je Milanović Litre.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo