Dođite na Zvjezdano ljeto u Karlovac!

Doris Dragović donosi glazbenu čaroliju na rođendan Karlovca

445. rođendan Karlovca uz tradicionalni Rođendanski bal i koncert Doris Dragović
Zvjezdani ljeto_rođendanski bal 2

Manifestacija Zvjezdano ljeto, koja se već tri tjedna održava u Karlovcu, približava se svom vrhuncu – proslavi rođendana grada Karlovca. Nakon više od 150 kulturnih, zabavnih i sportskih programa koji su uz Karlovčane okupili i mnoge goste iz Hrvatske i inozemstva, sve je spremno za još jedan tradicionalni Rođendanski bal, koji će svojim glasom uveličati hrvatska glazbena diva Doris Dragović, a program vodi karizmatični voditelj i glumac Tarik Filipović.

Jedna od najpoznatijih kontinentalnih ljetnih manifestacija svakako je Zvjezdano ljeto u Karlovcu, a održava se u čast proslave rođendana grada. Kao jedan od rijetkih gradova kojemu se zna točan datum osnutka, u maniri pravog renesansnog grada, Karlovac tijekom tri tjedna svojim bogatim programom otvara ulice, trgove, parkove i sportske terene umjetnicima, sportašima i entuzijastima, te otvorena srca dočekuje sve više posjetitelja iz cijele Hrvatske i svijeta.

Rođendanski bal uz koncert Doris Dragović!

Sada već tradicionalni Rođendanski bal, uz veliki koncert Doris Dragović, bit će kulminacija karlovačkog trotjednog slavlja. Ususret velikoj proslavi, posjetitelji će i danas i sutra moći uživati u atraktivnim programima. One sklonije prirodi, jedinstveni slatkovodni akvarij u Hrvatskoj, Aquatika, i ove godine poziva na „Noć u akvariju“, u petak od 19:00 – 24:00, kada će ulaz biti besplatan za sve posjetitelje.

Istoga dana, u petak 12. srpnja, svakako posjetite street art galeriju Udruge KA-Matrix, a nešto kasnije ispred Zorin doma očekuju vas Big Band Jazz Orkestar Jeunesses Musicales i DJ program.

Na sam rođendan, 13. srpnja, točno u 6:00 sati ulicama grada proći će svečana Budnica kojom se građani pozivaju da što ljepše provedu ovaj svečani dan. Već u 10 sati započinje 71. Karlovačka veslačka regata i 33. Memorijal Bruno Cetinjanin, a nešto kasnije i umjetničke te edukativne radionice za djecu i mlade. Poslijepodne je rezervirano za vatrogasno natjecanje u naselju Donja Jelsa, a namijenjeno je svim uzrastima.

Manifestacija Zvjezdano ljeto završava svečanim spuštanjem gradske zastave i mimohodom Karlovačke građanske garde, Puhačkog orkestra grada Karlovca i Karlovačkih mažoretkinja. Točno u 20 sati na igralištu kod Sokolskog doma, Karlovcu u čast, rođendanski bal otplesat će 445 plesnih parova, koji simboliziraju jednako toliko godina od osnutka grada. U istom svečanom tonu slavlje će se nastaviti uz koncert neponovljive hrvatske glazbene dive Doris Dragović, a svi prisutni zasigurno će uživati u njezinim svevremenskim hitovima.

-I zato, ako želite doživjeti nešto posebno iz Hrvatske, svakako posjetite ovaj grad – grad susreta, grad parkova, grad mostova i svega što spaja ljude. Njegova bogata povijest i izvrsna turistička ponuda za sve uzraste neće vas razočarati. Na mapu nezaobilaznih doživljaja upišite Zvjezdano ljeto, događaj koji se održava svake godine od 23. lipnja do 13. srpnja, s više od stotinu besplatnih programa za sve posjetitelje. Ne propustite priliku za nezaboravno iskustvo!-poručuju organizatori.

 

Događanja
Regija