Vladajuća većina trenutno ne postoji

Domovinski pokret odlučan: Nećemo sudjelovati “spašavanju” vlasti u Zagrebačkoj županiji nakon što je HSS napustio vladajuću koaliciju

Prekinuta sjednica Skupštine Zagrebačke županije, nastavak 2. travnja
Zagreb: Održana 11. sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Slavko Midzor/PIXSELL

Domovinski pokret Zagrebačke županije izvijestio je da suprotno željama i pozivima HDZ-a neće sudjelovati u ”spašavanju” vlasti u Zagrebačkoj županiji nakon što je HSS napustio vladajuću koaliciju.

-Ponude kojima smo izloženi proteklih dana, koje se ‘ne mogu odbiti’, kao i interesne licitacije onih koji žele zadržati vlast, predstavljaju sve ono protiv čega se zalažemo- priopćili su iz DP-a.

Dodali su kako nikada neće biti žetoni, da stoje nasuprot premijeru Andreju Plenkoviću i dijelovima “njegova korumpiranog, sluganskog HDZ-a”, poručivši da je suradnja moguća samo s “poštenim dijelovima HDZ-a”.
Iz DP-a su pri tome podsjetili da je 2021. HDZ vlast u Zagrebačkoj županiji sastavio s vijećnicima izabranim na koalicijskoj listi SDP-a, istim onima koji su sada otkazali suradnju sadašnjoj županijskoj vlasti.

-Ideja da, nakon svega, pokušaju trgovati s nama kao s drugima, svima onima čiju podršku kupuju dijeljenjem javnog novca, korupcijom i pljačkanjem svih hrvatskih građana, predstavlja drski bezobrazluk i čin potpunog nerazumijevanja toga tko je i što to radi Domovinski pokret- poručili su.

Politika
Zagrebačka županija