Dominik Livaković nakon utakmice života: Ovo mi je najljepši trenutak u karijeri

Livaković je u raspucavanju obranio tri udarca Japanaca

Goran Stanzl/PIXSELL

Pobjedom protiv Japana boljim izvođenjem 11-teraca Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Junak pobjede bio je vratar Dominik Livaković koji je u raspucavanju obranio tri udarca Japanaca:

-Ovo mi je najljepši trenutak u karijeri. Osjećaj je super, prvenstveno zbog ekipe, atmosfera u ekipi je odlična, hvala navijačima koji su nas došli podržati. Japanci su stvarali presing od samoga početka, stvarno su vrhunski spremni, ali i mi smo odigrali teških 120 minuta, a kad je bilo najteže – pobijedili smo.

Svoje dojmove iznio je i Nikola Vlašić, koji je pogodio prvi 11-terac u raspucavanju:

-I ova je utakmica pokazala kakva smo ekipa, kakvo zajedništvo imamo. Gubili smo protiv odličnog Japana, ali smo se vratili i dominirali utakmicom, čak i trebali pobijediti u 90 minuta, ali i 11-terci su sastavni dio utakmice. Vježbali smo 11-terce na treninzima.

Borna Barišić odlično je zamijenio bolesnog Bornu Sosu na lijevom boku:

-U četvrtfinalu smo. Pokazali smo karakter, širinu kadra. Japan je pokazao kako je odlična reprezentacija, trkački moćna, nije ju bilo lako probiti. Na kraju smo izvukli pobjedu na penale. Mi smo svi ovdje zbog jednog cilja, a taj je da ostvarimo što bolji rezultat za Hrvatsku, za navijače i nas osobno. Bili smo klapa na terenu i vratilo nam se s pobjedom. U četvrtfinalu smo spremni za bilo koga.