Hrvatski vratar ide u Bundesligu

Dominik Kuzmanović dogovorio transfer u Gummersbach

Kuzmanović je potpisao za novi klub, ali će još ovu i sljedeću sezonu igrati za Nexe iz Našica
Koeln: Hrvatska i Francuska susreli se u drugom krugu EP-a rukometaša Sanjin Strukic/PIXSELL

Hit igrač ovogodišnjeg Europskog rukometnog prvenstva i kvalifikacija za Olimpijske igre, vratar Dominik Kuzmanović od ljeta 2025. godine igrat će za njemački VfL Gummersbach. Kuzmanović je potpisao za novi klub, ali će još ovu i sljedeću sezonu igrati za Nexe iz Našica, piše gol.hr.

Tako će ga navijači u Našicama i hrvatskom prvenstvu moći gledati još jednu cijelu sezonu te uživati u njegovim vratarskim predstavama. Veselimo se njegovim nastupima na Olimpijskim igrama ovog ljeta te na Svjetskom rukometnom prvenstvu čiji je jedan od domaćina ove sezone i Hrvatska.

Gummersbach, njegov novi klub od ljeta 2025., nekadašnji je gigant njemačkog rukometa s čak 12 naslova prvaka. Istina, posljednji je osvojen davne 1991. godine, ali ovaj je klub dugo bio pojam za rukometnu Bundesligu.
Zadnjih 30-ak godina mučio se s nekoliko situacija u kojima im je prijetio bankrot, a prije dvije godine ostvaren je povratak u njemačku elitu. Prije godinu dana je završio na 10. mjestu na kraju sezone, a sada su trenutno na šestoj poziciji na rubu borbe za EHF ligu.

Gummersbach je sve ambiciozniji te se želi vratiti u sami vrhu njemačkog rukometa, uz bok s Kielom, Magdeburgom, Flensburgom te danas vodećim Füchseom iz Berlina.

Brckovljani
Hrvatska
Sport