Dolijao serijski razbojnik iz Dubrave: Pljačkao benzinske postaje i trgovine, napao i maloljetnu osobu

Osumnjičen je za čak 18 kaznenih djela
lisice-uhicenje-ruke

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 42-godišnjakom kojega se tereti za više razbojništava te krađa na području Zagreba.

Spomenuti je ponajprije na Aveniji Dubrava ušao u poslovnicu optike gdje je zaposlenicima zaprijetio nožem te otuđio novac i mobitel. Na Aveniji Dubrava, također je kamenim blokom razbio staklo na zalagaonici iz koje je ukrao razne igrice za igraču konzolu. Uz to, na Aveniji Dubrava, prijeteći nožem, opljačkao je i trgovinu zdrave hrane, dvaput trgovinu gdje ga je, u jednom slučaju, bezuspješno pokušala spriječiti građanka te benzinsku postaju.

Iz druge trgovine na Aveniji Dubrava iskoristio je zauzetost zaposlenica i ukrao tri parfema, ubrzo se vratio i ukrao još dva, dok je krađu nastavno ponovio te ukrao dva parfema. Osumnjičen je i da je na Aveniji Dubrava prišao maloljetnoj osobi, kojoj je zaprijetio nožem i tražio novac, ali je odustao od svoje namjere jer mu je rekla kako ga nema, dok je druga osoba u njezinom društvu počela trčati i tražiti pomoć.

Nadalje je u Ulici kneza Branimira, pritom prijeteći zaposlenicima nožem, opljačkao benzinsku postaju i pobjegao s novcem. Sumnja se i da je u dva navrata došao do druge benzinske postaje u Ulici kneza Branimira gdje je u prvom slučaju zaposleniku verbalno prijetio držeći ruku cijelo vrijeme u džepu jakne, dok je u drugom zaprijetio nožem. U oba slučaja otuđio je novac.

Naposljetku, osumnjičeni je na Maksimirskoj cesti opljačkao benzinsku postaju tako što je došao do blagajne i uzeo novac, a kada ga je zaposlenica pokušala spriječiti, zaprijetio joj je nožem. Na Maksimirskoj cesti iskoristio je i zauzetost zaposlenica u trgovini te je ukrao sedam parfema.

Ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 64.000 kuna, a po dovršetku istraživanja, protiv 42-godišnjaka, koji se od ranije nalazi u zatvoru, podnijeto posebno izvješće.

Crna kronika
Grad Zagreb
Hrvatska